25.06.2024 10:58

Индийската армия постри мост за 48 часа на фона на опустошителни наводнения

Видян 372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инженери от индийската армия са построили 150-метров висящ мост, за да свържат отново селата в северните райони на щата Сиким, разположен в подножието на Хималаите, в условията на проливни дъждове. Мостът възстановява достъпа до селата, които са били изолирани поради продължаващите проливни дъждове в региона.

"Въпреки трудните условия мостът беше завършен за по-малко от 48 часа, като осигури свързаност и улесни оказването на помощ", заяви говорител на армията.

Във видеоклипа, публикуван от въоръжените сили, се вижда как инженерите решително продължават да работят, въпреки че водата се стича с огромна скорост.

Според корпуса "Тришкти", частта от армията, която е извършила работата, водата е текла със скорост над 20 възела (37 км/ч). Корпусът "Тришакти" е част от източното командване на армията със седалище в Силигури, голям град в щата Западен Бенгал.



Сиким, живописен щат, осеян с планини и хълмове, преживява обилни валежи по време на мусоните поради близостта си до Бенгалския залив.  

Според Hindustan Times от 13 юни насам свлачищата в Сиким са отнели живота на най-малко девет души. Над 1200 туристи, блокирани от дъждовете и свлачищата, са били спасени от правителството на щата. Корпусът "Тришакти" е участвал в спасителните мисии.


През октомври миналата година проливните дъждове предизвикват преливане на ледниковото езеро Южен Лхонак в Сиким и наводнение. Съобщава се, че при бедствието са загинали над 90 души. Тази година няколко жертви бяха регистрирани в североизточния регион на Индия, където през сезона на мусоните падат обилни валежи.

Миналия месец най-малко 40 души загинаха, а над 200 000 бяха засегнати в североизточната част на страната след внезапни наводнения, проливни дъждове и свлачища, предизвикани от циклона "Ремал", който първо достигна сушата в Бангладеш и индийския щат Западна Бенгалия. Повечето от загиналите са от Мизорам, хълмист щат, който има международни граници с Мианмар и Бангладеш.


 Мария Пенчева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей