Свързани новини

16.06.2017 15:06

Испания заплаши с вето фин. инжекцията за Гърция, ако не прекрати делата срещу 3-ма експерти

Видян 1373 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испания изненадващо заплаши да наложи вето на изплащането на милиардната помощ за Гърция, която финансовите министри на страните от Еврозоната одобриха в рамките на проведената среща в Люксембург.


Ако гръцкото правосъдие не прекрати висящите дела срещу трима чуждестранни експерти, изплащането ще бъде блокирано от Мадрид, увери испанският министър на финансите Луис де Гуиндос. Той подчерта, че е изразил „много ясно“ позицията си по въпроса още по време на срещата на Еврогрупата. Тя е подкрепена и от италианския му колега, предаде Фокус.


Спорните дела, които има предвид Луис де Гуиндос, са срещу трима експерти от Испания, Италия и Словакия. Те са работили за създадения в началото на дълговата криза през 2011 г. приватизационен фонд HRADF като консултанти. Обвинени са в нередности във връзка с продажбата на 28 имота на гръцката държава. Разследванията срещу тях се водят от 2012 г. Гръцкото правосъдие вече предяви и обвинения.


Всички жилищни постройки на ул. "Горна студена" от номерата 68 до 50 са построени извън границите на имотите и с изключително голяма плътност на застрояване. Подобна е ситуацията и на ул. "Гривица", където строителството е извършено върху закрита част на западния охранителен канал.


Изводът на експертите е категоричен, че жертвите и материални щети щяха да са значително по-малки, ако тези жилищни сгради не са били изградени в коритото на дерето, на самия път на водата, обясни Чавдаров.


Той допълни, че в същото време тези сгради са поели силата на ударната вълна, като са намалили нейната скорост и височина, като по този начин са предотвратили още по-големи материални щети, а най-вероятно и други човешки жертви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог