Истината за това как пътуват милиардерите

Свързани новини

23.06.2024 08:00

Истината за това как пътуват милиардерите

Видян 3143 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надникнете ексклузивно в необикновения свят на частните пътувания - от задължителните за резервиране вили и островни бягства до умелите специалисти, които създават преживявания по поръчка.


При частните пътувания по поръчка фиксърът (Фиксър е някой, който изпълнява задачи или е умел в решаването на проблеми за другите. Терминът има различни значения в различни контексти) на място е пазителят на магията. "Причината, поради която обичаме да резервираме пътувания за 18 месеца напред, е в намирането на правилните хора, както и на правилните места", казва Джулс Мори, ръководител на Scott Dunn Private. "Всичко е свързано с хората, които използвате, а след това създавате разказ за клиента."

 За нея тези експерти могат да включват познавача на Доломитите Джузепе ди Ренцо, който познава всеки собственик на рифуджио и най-доброто му ястие, но също така може да организира импровизирани оперни представления или полети с хеликоптер, за да види "енросадира" - залеза на Доломитите; или дългогодишната жителка на Венеция Мими Тодхънтър, чиято черна книга е венецианското "Кой кой е", включваща гондолиери, музиканти и антиквари - еклектична група, която тя обича да събира на вечери в своя дворец.

 В Египет Мохамед е известен с това, че урежда посещения преди откриването на Големия египетски музей, а контактите му в Министерството на антиките могат да организират достъп до археологически разкопки, които иначе са забранени. 


Вилите стават все по-големи и по-добри

"Пандемията беше повратна точка за вилите", казва Росела Богие, съосновател на специализираната в Средиземноморието компания The Thinking Traveller. "Хората разбраха, че могат да получат същото обслужване като в най-добрите хотели, но могат да се разхождат по пижама." Що се отнася до конкретни тенденции, тя казва, че по-голямото често е по-добро.


"Наблюдаваме повишено търсене на най-големите ни вили, тъй като все повече хора водят цялото си семейство или големи групи приятели. И докато по-възрастният член може да плати, видяхме, че 20-годишните стават все по-влиятелни при вземането на решения. Те са склонни да харесват места, които изглеждат страхотно в Instagram, като например Casino Doxi Stracca в Пулия с неговия параклис край басейна или великолепния Antika на сицилианския остров Панарея." 


 Чартърните полети се променят

Пандемията предизвика бум на частните самолетни пътувания - и много от тях не са се върнали в първа или бизнес класа. За щастие, сегментът стана по-всеобхватен и поне малко по-екологичен: компании за споделени полети като Surf Air позволяват на пътниците да заемат свободни места в частни чартърни полети в САЩ, а частният партньор на Скот Дън - Виктор, е първият чартърен самолет, който използва устойчиво авиационно гориво за всеки полет.


Междувременно на летищата се появяват частни терминали. Американската компания PS разполага с луксозни апартаменти и частни автомобили до самолетите (включително търговски полети) в Лос Анджелис и Атланта, като планира да разшири дейността си в Маями и Далас. На лондонското летище Хийтроу има и апартамент "Уиндзор": първоначално предназначен за кралски особи, сега той предлага ястия на Джейсън Атертън и обслужване с бели ръкавици за всеки, който е готов да плати. surfair.com; flyvictor.com; reserveps.com



Сафаритата са по-ексклузивни


Дълго време сафаритата са били общи, но напоследък частните къщи, подготвени за игра, се превърнаха в нещо изключително. Сред пионерите са House in the Wild с осем спални, разположена на прекрасен завой на река Мара в Кения, собственост на Таркуин и Липа Ууд, основатели на околния резерват Енонкишу; и Onduli Enclave, три ексклузивни апартамента на колове, гледащи към слабо марсианския пейзаж на Дамараленд в Намибия.


Тази година има нови попълнения, като Singita Milele, пет частни апартамента на първокласно място за миграция на гну в емблематичния резерват Грумети в Танзания; и висококачествената къща Melote House, вкопана в пейзажа като леговище на еко-Бонд в резервата Lapalala Wilderness Reserve в Южна Африка, който е щадящ за носорозите. collectioninthewild.com; theluxurysafaricompany.com; singita.com; lepogolodges.com


 Запознайте се с...

Основателката на консиерж за луксозни пътувания Сиена Чарлз, Джаклин Сиена Индия, не се занимава само с богаташи. Нейните клиенти - сред които бивши президенти и изпълнителни директори на компании от Fortune 500 - плащат до 120 000 паунда годишно за членство, което може да включва фиксинг услуги и персонализирани пътувания.

"Клиентите ни плащат за достъп до моята малка черна книга и защото знаят, че можем да направим невъзможното - независимо дали става дума за затваряне на Хагия София, осигуряване на билети за Супербоул в последния момент или получаване на кралска заповед за прескачане на карантината по време на пандемия.

"Става дума за това да познаваш клиента, но и да знаеш тънкостите на всяка дестинация: хотели, ресторанти, кога трафикът ще бъде натоварен, всичко. Моята работа е да знам кога в "Риц" в Париж може да има твърде много други милиардери; че [елитният италиански ресторант в Ню Йорк] "Мареа" е по-добър от "Карбоне" в наши дни; или кой точно апартамент да резервирам в новия хотел на Пето авеню.


"Познаваме клиентите си и техните специфични нужди наистина добре. Когато заведохме бивш президент на САЩ в долината Омо в Етиопия, трябваше да се погрижим и за 30 души от тайните му служби. Построихме лагери от нулата с всичко необходимо, включително любимите му сандвичи с фъстъчено масло. Понякога простото е също толкова важно, колкото и възвишеното.


 "Обичаме да вкарваме вълшебни моменти - и да се промъкваме с вълнение. Имахме главен изпълнителен директор на голяма американска корпорация на пътуване в пустинята в Йордания и инсценирахме срив, само за да може клиентът да се качи на камила в палатка с поднесена прекрасна вечеря." siennacharles.com


 Източник: cntraveller.com


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей