10.08.2024 07:08

Историята на трофея на Бионсе - ретро костюм на каубойка

Видян 7307 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Албумът на Бионсе "Renaissance ", погледнато в ретроспективен план, беше запис, посветен изцяло на дрехите: музикална черна книга, в която са изброени почти всички съществуващи луксозни марки.

 Задължена на балната култура - в която остракираните куиъри (всички лица, които попадат извън нормите за пол и сексуалност) придобиват увереност и се превръщат в прочути супермодели - Бионсе прекара 16 песни в изброяване на имена на модни дизайнери с цялото самохвалство на легендарно дете от клуба.

 Тя се позова на "Къщата на Balmain" и "Къщата на Balenciaga", като препратка към прозвищата на историческите нюйоркски драг къщи, но малко имена бяха толкова значими, колкото когато тя призова "Къщата на Mugler" в ремиксираното от Madonna издание на "Break My Soul".


Център на Ню Йорк

Покойният Тиери Мюглер е може би първият дизайнер, който се отнася към звездите от центъра на Ню Йорк като към самостоятелни знаменитости, като кани Даяна Рос и Наоми Кембъл да дефилират на неговите едночасови дефилета заедно с транссексуалните модели Тери Той и Кони Флеминг, с които се запознава на първия Love Ball през 1989 г. в Ню Йорк. Една от най-известните момичета на вратата в Ню Йорк, Флеминг - известна още като Момичето Кони - две години по-късно ще създаде един от най-емблематичните образи на модния подиум, когато се появява в спектакъла на Мюглер на тема уестърн за пролет/лято 1992 г., облечена в корсет с кристали, чапсове и десетгалонна шапка. (Точно същата визия, която Бионсе носи на току-що излезлия винил "Каубой Картър").
 


Кони Флеминг в костюм Mugler пролет/лято 1992. Pierre VAUTHEY


Културата на топките в Дивия Запад

Бионсе, разбира се, отдавна разчита на дизайните на Мюглер, за да отключи тайното си алтер его, като влива всяка частица от женските си извивки в киборгичните му доспехи на обложката на албума I Am... Sasha Fierce - включително прословутото бюстие Harley-Davidson от 1992 г. - а по-късно на сцената на Ренесанса носи сложен костюм на пчела, увенчан с антени, вдъхновени от 1997 г. Това беше визия, която затвърди ролята на Бионсе като пчелна кралица - и уникалната сила на Mugler да превръща жените в диви, богини и извънземни фатални жени.


Но именно Флеминг - която продължава да работи като модел за марката под ръководството на Кейси Кадуладер и сега ще се наслади на още един момент в светлината на прожекторите, грижейки се за Бионсе - беше оригиналният съд. "През 1989 г. Кони Момичето, открито транс, чернокожа жена, се качи на самолета за Париж, за да ходи за Тиери Мюглер в неговото шоу на модния подиум", заяви Лавърн Кокс в Инстаграм, когато за първи път се завърна на модния подиум през 2024 г. "Не мога да изразя колко много означава това историческо завръщане за мен и за много други хора".


Източник: vogue.fr


 



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион