Свързани новини

14.03.2011 15:39

Износът ни скочи със 74,1 %

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Износът на България "за трети страни" се е увеличил с 74,1 на сто през януари 2011 г. спрямо същия период на предходната година, информират от Националния статистически институт (НСИ). Според данните той възлиза на 1,3 милиарда лева. 

В листата с основните ни търговски партньори се нареждат южната ни съседка Турция, една от най-мощните икономически страни – Китай, Русия, Сърбия, Македония и най-развитата държава в Югоизточна Азия – Сингапур. Всички те формират 56,4% от износа за трети страни

Напоследък се забелязва значителен ръст в износа ни за страни като ЮАР, Казахстан и Босна и Херцеговина. Спад е отчетен при износа за Перу, Сирия, Иран, Република Корея и Бразилия.

Износът на България за трети страни, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, се е увеличил в преобладаващата част от секторите. 

Най-голям ръст е отбелязан в секторите: Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход, Артикули, класифицирани според вида на материала, Минерални горива, масла и подобни продукти. Наблюдава се спад само при износа от един сектор - Разнообразни готови продукти.

Статистиката сочи, че вносът на България от трети страни през януари 2011 г. се е увеличил с 37,0% спрямо същия месец на предходната година и възлиза на 1,4 млрд. лева. Основни вносители са Казахстан, Обединени арабски емирства, ЮАР и Босна и Херцеговина.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог