Свързани новини

15.01.2014 10:15

Израелските спецслужби убили организатора на атентата в Сарафово?

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Година и половина след кървавия терористичен атентат в Сарафово все още няма заловени и официално обвинени лица. Оказва се обаче, че човекът, който стои зад организацията на жестокото покушение срещу еврейските туристи на бургаското летище, е бил хванат и убит от израелските спецслужби. Изненадващата информация бе поднесена от бившия шеф на МВР и експерт Николай Радулов, пред БиТиВи. По думите му това е най-тиражираната неофициална версия. „Терористът, организирал атентата на летището в Бургас е открит и разстрелян от израелските специални служби, докато ние продължаваме да разследваме и да го издирваме.“


Припомняме, че през юли 2012 година в Сарафово бе извършен терористичен акт, при който загинаха шестима израелски граждани и един български шофьор от превозващи ги, а 35 души бяха тежко ранени. Българските и международните служби смятат, че участници в кървавото покушение са повече от шестима, официално обаче се знае за четирима. Един от тях загива при избухването на бомбата. За международно издирване бяха пуснати фотопортрети на двама ливанци - Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан, но до момента няма и следа от тях.


Според експертното мнение на Николай Радулов заплахата от терористични актове в България остава много висока. Сред водещите причини е и залялата страната бежанска вълна, довела множество нелегални имигранти от Близкия Изток. Както стана ясно наскоро, властите водят политика на експулсиране на пришълците, тъй като някои от тях са уличени в съдействие на терористичните организации като Ал Кайда и Африкански национален прогрес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Оптимизъм, спокойствие и ведрина

Оптимизъм, спокойствие и ведрина са ви подготвили