19.12.2008 18:35

Изтеглят тракторите от София

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тракторите се изтеглят от центъра на София, стана ясно след консултациите на лидерите на протеста на зърнопроизводителите, съобщи БГНЕС. До това решение се е стигнало, след като от правителството е получено уверение, че протестиращите ще получат по-голяма част от исканите от тях средства.


В края на деня и пресслужбата на правителството разпространи вуруние за постигнатото споразумение. В него се посочва:"Министерството на земеделието и храните пое ангажимент през м. януари 2009 г. да внесе в Министерския съвет проект на постановление за осигуряване на 150 млн. лв. за зърнопроизводство чрез национални доплащания. Споразумение за това подписаха заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов в присъствието на министър-председателя Сергей Станишев. Върху документа премиерът веднага положи резолюция, с която възлага на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов да подготви проекта на ПМС още в началото на следващия месец. Преди това министър-председателят Станишев информира представителите на зърнопроизводителите, че средствата са планирани в бюджета за следващата година. Те са част от осигурените 211 млн. лв. в подкрепа на земеделието и в прерогативите на правителството е да посочи за какво ще бъдат изразходвани. С днешното споразумение кабинетът дава гаранция, че 150 млн. лв. от тях ще са за зърнопроизводство. Средствата, предвидени за директни плащания и за национални доплащания за единица площ за 2008 г., вече са преведени по банковите сметки. Ще бъдат изплатени 150 млн. лв. директни плащания от ЕС и 100 млн. лв. национални доплащания. Двете страни се договориха също през м. януари 2009 г. да бъде организирана кръгла маса по проблемите на земеделието".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Може би хората около вас правят нещата неумело


Може би хората около вас правят нещата неумело, но