Свързани новини

02.02.2009 09:18

Йорданка се превръща в сивия кардинал на Бойко

Видян 8960 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помните ли онова знаменито гадание на руската ясновидка Тамара Глоба, която предрече, че България ще се оправи, когато с управлението й се захване русолява жена? Астроложката, която съветва лично президента Първанов, направи своята хит прогноза още през 1990 г., но досега тя не се е сбъднала. А може би е на път това да стане...


В редакцията се получи писмо, според което заместник – кметът Йорданка Фандъкова е започнала изключително хитра политика на завладяване на подстъпите към властта. “Тя сложи за заместник – кметове по образованието в районните администрации нейни приятелки, чрез които контролира кметовете в тези райони от ГЕРБ, както и отпуснатите средства”, се твърди в писмото.


Примерите са три, а два от тях се отнасят до най-големите по население общини Младост и Люлин.


Първият район, ако се вярва на писмото, получено в нашата редакция, де факто се бил ръководел от Мариета Петлешкова. “Каквото каже, това се случва”, коментират авторите на сигнала. Обяснението според тях било психологическо и се криело в социалната характеристика на кмета на района: “Той нали е ерген и жените лесно го командват”. Дали това е факт или не, неоспоримо е, че единствената детска градина, построена от това управление бе направена и шумно рекламирана точно в Младост. А това добро дело на Фандъкова е и едно от малкото безспорни постижения на администрацията изобщо.


Относно Люлин пък авторите на писмото изтъкват изключителните качества на Лилия Торньова. Другото от момичетата в секси армията на Фандъкова засенчило шефката си – кметицата на района, която пък била близка на главния арх. Петър Диков – човек, нелишен от премиерски амбиции. “Сложиха Торньова да я управлява”, коментират в писмото до 19’ като си обясняват логичния ход с ниския капацитет на титулярката.


По подобен начин се развила ситуацията и в район Слатина, ако се вярва на сигнала. Тамошната кметица си другарувала с шефа на Общинския съвет Андрей Иванов. Вложила 900 000 лв. в ремонт на сградата на своята администрация. Но и тя имала заместничка – сив кардинал в лицето на перничанката Валентина Симеонова от секси армията на Фандъкова. Колегите й я одумвали за получено скоро след втъпването в длъжност общинско жилище, ако се вярва на сигнала.


Залаганията в ГЕРБ са, че трите момичета на Йорданка ще станат депутатки от ГЕРБ през лятото. Те се готвели за законодателната власт, заедно с други учителки – приятелки на Фандъкова, които сега са в общината и нейния съвет.


Чрез тях заместничката на Бойко на Московска може да се обгради с цяла малка, но бойна парламентарна група в следващото Народно събрание, числяща десет и повече дами. Така акциите й ще се качат значително, понеже ще се превърне в силен самостоятелен играч в българската политика, безспорния и заслужен номер две в ГЕРБ. Което всъщност ще е добре за всички, понеже образованието и културата – нейните управленски ресори, ще престанат да бъдат в задния двор на политиката и бюджета.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион