13.08.2024 10:47

Капитан на ядрена подводница на Обединеното кралство е уволнен заради порнография

Видян 243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кралските военноморски сили уволниха отличен капитан на подводница, който някога се е срещал с кралски особи, уж заради това, че е изпратил видеоклип с реплики X на младши моряк, с когото е имал неподходяща връзка.

Според The Sun неназованият капитан е командвал една от четирите подводници от клас "Авангард", чиито ракети "Трайдънт II" съставляват ядрената възпираща сила на Обединеното кралство.

"Всеки, за когото се установи, че е виновен, ще бъде подведен под отговорност за действията си, независимо от ранга или статута му", заяви през уикенда пред таблоида говорител на Кралските военноморски сили, като добави, че "нищо, което не отговаря на най-високите стандарти, няма да бъде толерирано".

Според източниците на "Сън" капитанът е бил един от най-младите офицери, командвали бойна подводница, преди да се класира за командване на атомна ракетна лодка. Той се е срещал с принцеса Анна - сестрата на крал Чарлз - и е получил Ордена на Британската империя за работа в свръхсекретна зона.


Няколко членове на екипажа на подводницата са свидетелствали, че капитанът и младши моряк са имали незаконни сексуални отношения по време на работа. Те обвиняват капитана, че е изпращал графични селфита на партньорката си, както и че е направил видеозапис на една от сексуалните им срещи и го е изпратил на моряка. Не става ясно дали членът на екипажа е бил мъж или жена.

Неназованият капитан първоначално е преназначен на дежурство, но в крайна сметка е уволнен от военноморските сили, след като адмиралите виждат записа с X-rated.

Кралските военноморски сили за първи път въведоха жени в "тихата служба" в средата на 2014 г. Към 2017 г. капитанът и първият офицер на HMS Vigilant са изправени пред обвинения за връзки с две младши офицерки.

През последните години британската служба за подводници изпитва трудности с намирането на членове на екипажа и дори на командири. След пенсионирането на директора на подводницата контраадмирал Саймън Аскуит миналата година Кралските военноморски сили бяха принудени да публикуват обяви за работа в LinkedIn, тъй като никой от служителите в момента не беше подходящ да го замени.


През ноември миналата година "Сън" съобщи, че една от подводниците от клас "Авангард" почти е достигнала смазваща дълбочина, когато един от инструментите й се е повредил и е бил опасно близо до смъртта на всичките 140 души на борда.

Четирите ракетни катера - "Авангард", "Виктори", "Бдителност" и "Отмъщение" - са построени от 1986 до 1999 г. като част от програмата "Трайдънт II". В един момент миналата година само два от тях се смятаха за оперативни, като един беше в процес на модернизация, а друг - на морски изпитания след ремонт.


Мария Пенчева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  Министър посрещна Карлос на пистата

Министър посрещна Карлос на пистата

Спортният министър Г.Глушков лично ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Човек дори и добре да живее

Човек дори и добре да живее, все някой трябва да