Свързани новини

21.05.2020 14:36

Караянчева с възглавничка в пленарна зала

Видян 1247 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-важните столове в държавата явно не е много удобен. Това показа снимка, която доби голяма популярност в социалната мрежа Фейсбук, предаде temida.tv. Фотографът Веселин Боришев е успял да заснеме стола на председателката на парламента Цвета Караянчева, на който тя е поставила възглавничка, за да й е по-удобно. В коментар той написа: “Удобството преди всичко”.


Постъпката й е необичайна, но и обяснима, ако в действителност има болки в гърба. А и без тях, дълго прекараните часове в седнало положение в пленарната зала биха докарали дискомфорт на всеки. Кой иска да случае и да слуша депутатското боботене часове наред? Остава отворен въпросът как се осъществява дезинфекцията на възглавничката.


След като фотографът сподели снимката на своя профил, самата Караянчева я коментира: ” Във връзка със снимката и коментара Ви, държа да направя едно единствено уточнение: след катастрофата, която претърпях на 15 септември миналата година, получих спукване на първи и трети гръбначен прешлен. Това “удобство” е на стола ми още оттогава. В продължение на 4 месеца носех всекидневно медицински корсет за фиксиране на гръбнака. По лекарско предписание продължавам да го нося и сега при пътуване с автомобил. Така че сам преценете дали това е каприз, удобство или глезотия”.


А самият фотограф й отвърна: “Госпожо Караянчева, този незлоблив пост, както и всички мои останали включвания като фотограф, не са насочени към Вас в лично качество, напротив. Съчувствам Ви за претърпяната болка и разбирам нуждата от това приспособление. То ми предостави добър случай да напомня с илюстрация за двойния стандарт спрямо представители на институции и спрямо обикновени граждани. Бързината, с която по повод на същата злополука беше осигурен въздушен транспорт за депутат, сравнена с невъзможността да бъде осигурен хеликоптер за обикновена жена, пострадала тежко в Пирин по същото време, направиха запомнящо се впечатление на обществото. Извинявам Ви се в лично качество, но когато става въпрос за обществения морал, избрал съм да не съм много етичен”.


Снимка: Веселин Боришев


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.05.2020 16:51

    "А и без тях, дълго прекараните часове в седнало положение в пленарната зала биха докарали дискомфорт на всеки." Я сметнете колко часа е прекарала в пленарната зала, бе?

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог