Свързани новини

09.12.2018 09:12

Каракачанов: Или македонски език, или ЕС и НАТО за Скопие

Видян 1780 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В Скопие трябва да престанат да фалшифицират историята”, заяви пред БНР вицепремиерът Красимир Каракачанов. Коментарът му е във връзка с изказване на Зоран Заев пред парламента на Македония, в което обяви, че договорът с Гърция, известен като Преспанския договор, дава идентификация за наличието на македонски език и никой няма право да противоречи на това.


„Г-н Заев, не злоупотребявайте с темата за македонския език. Това може да Ви коства членството в ЕС и НАТО!”, заяви в Каракачанов в писмо, изпратено до медиите по същата тема. „Компромиси с историята на България няма да допусна”, категоричен е той.


 „Македонският език е непризнат от никого като официален език, за да бъде считан за законен на територията на цялата Северна Македония. Северна Македония е географско наименование, което включва и земи от Република България. Г-н Заев с този размах утре може да поиска използваният, напълно идентичен български диалект да бъде изучаван като официален чужд език и у нас”, категоричен е Каракачанов.


„От българска страна има желание да се правят компромиси, което според мен е недопустимо, а от македонска стана има желание да се шикалкави“, каза той, визирайки работата на съвместната експертна Комисия по историческите и образователни въпроси с Македония. „Например твърдят, че цар Самуил воювал и срещу България“, пише Каракачанов.


Според вицепремиера в Скопие трябва да се промени манталитетът. Не би трябвало да влиза в НАТО с този манталитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тия са македонци колкото аз французин .Измислена дума от враговете на България за разделение . Това е българска територия също и населението там от векове !

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Не му обръщайте внимание на тъпотиите на т.н. ни "вицепремиер". В неговото политическо трио всеки говори според нуждите си. Сега му е потрябвало да си го вдигне малко...рейтинга си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак