18.11.2010 15:18

Къртиците изровиха вътрешен човек

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При операция Къртиците в сряда вечерта в столичния квартал Хаджи Димитър са задържани двама души, които са подкупвали служители на МВР, с цел да им бъде предоставена класифицирана информация.


„Акцията е по съвместна разработка на ГДБОП, ДАНС, сектор Вътрешна сигурност и е под ръководството на Софийска градска прокуратура“, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Единият задържан е Емил Драгомиров, служител на дирекция Миграция в МВР (бивш служител на ГДБОП), който е предавал на длъжностно лице от МВР сумата от 500 щатски долара за получена информация. Неговият съучастник е Антон Пандев, действащ агент от ДАНС.


Дейността на двамата е била наблюдавана през последните три месеца от страховития вътрешен отдел, известен като Вътрешна сигурност.


Драгомиров е хванат в момент на даване на 500 долара подкуп на служител на МВР. Подкупваният обаче е бил внедрен, за да бъде разкрита престъпната схема. По информация на БТА задържаният служител на ДАНС Антон Пандев е от отдела за борба с корупция срещу магистрати.


Установено е, че двамата с Драгомиров са подкупвали длъжностни лица от МВР, за да получават данни за организирани престъпни групи, извършващи престъпления с кредитни и дебитни карти и фалшиви пари.


Ако бъдат признати за виновни за даване на подкуп, двамата могат да получат лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5000 лева.


В сряда вечерта в Старозагорско започна и специализираната полицейска операция Пластиките, насочена срещу незаконното теглене на пари от банкомати.


Задържани са петима души. Иззети са компютърни конфигурации, скенери и лаптопи.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец