Свързани новини

13.03.2013 13:46

Кирил Домусчиев с личен министър?

Видян 7260 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цяла сюрия зам.-министри от ГЕРБ станаха министри в служебния кабинет, включително премиерът Райков. Някои от тях обаче вече бяха заподозрени като свързани с олигарси. Крещящият пример е досегашният кратковременен зам., а от днес титуляр в транспорта Кристиян Кръстев. Според плъзнали по коридорите на властта информации той бил твърде близък до мултимилионера Кирил Домусчиев. „Какво значи да съм зависим от Домусчиев”, попита реторично репортерът на 19 минути, който му зададе въпрос за обвързаност с новия министър. „Естествено, че се познаваме около работата ни с Български морски флот”, допълни Кръстев. Интересно е, че от министерската биография на ямболията в медиите услужливо отпадна неговата битност на шеф на Пристанище Варна. Вероятно точно заради връзката, която всеки веднага би направил с Домусчиев.  Друг интересен момент е как са съвместявани държавният пост там и директорството в частната Уиз Еър по едно и също време. И има ли конфликт на интереси???

В светските среди пък вече започнаха подхвърляния по повод на определени негови зависимости от по-пикантен характер, които ще чоплим идния понеделник в Супер 19. 

Кака му е прочутата медсестра, издигната до областен управител на Ямбол и изпратена кой знае защо  за посланик в Хърватия Таня Димитрова. Тя е част от дело за източване на общината в града посредством дейността на вестника й, който пък е първото работно място на министъра. Повече за сестрата на министъра - на стр. 6 в рубриката 19 калинки.

Вицепремиерът по еврофондовете, министърът на икономиката, енергетиката и туризма, който идва от транспортния бизнес, и журналистът, начело на екологичното министерство пък принадлежат към квотата на компанията около Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев, наричана още Кръг Капитал. 

Напомняме, че от същото място право в кабинета на ГЕРБ се взеха ЕВН-ецът Трайчо Трайков, любимецът на българските пенсионери и безработни Симеон Дянков и самият Росен Плевнелиев. Към този обръч е причисляван и самият премиер и външен министър Марин Райков заради връзката си с Нов български университет, заченат от американския милиардер Сорос и неговото Отворено общество. Това е фондацията, която успя да наложи замяната на термина турско робство с „османско владичество” и дори „присъствие”.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие, в качеството си на бивш заместник-министър от ГЕРБ, тепърва може да отговаря за бездействие по повод плячкосването на къмпинг Корал от морски олигарси. Вицепремиерът и министър на най-богатото министерство – с 12 милиарда бюджет – социалните грижи, има най-голям трудов стаж като съветник на експремиера Борисов.

Първата жена вътрешен министър пък е от екипа на ексминистър Цветанов. И е пряк отговорник за неприемането на България в Шенген като международничка на МВР. Военният министър пък е близък до Иван Костов, в чийто екип е работил в неговия мандат. Това със сигурност означава, че България ще похарчи 700 млн. лв. за 3-та ръка американски самолети на над 30 години.

Най-симпатичните членове на служебния кабинет пък са без управленски опит. Прославеният плувец Петър Стойчев и актьорът Владо Пенев паднаха от своите си върхове право в административни кресла, откъдето ще разпределят по стотина милиона лева, което си е голям хазарт.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне