Свързани новини

02.10.2021 21:10

Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август

Видян 2377 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Петков не е гражданин на Канада от 20 август. Това става ясно от прессъобщение на политическата формация "Продължаваме промяната". В него се казва, че Петков ще представи в Конституционния съд в указания срок - 9 октомври документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада. Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада.


Докато бе служебен министър на икономиката Петков настояваше, че отказът от канадско гражданство важи от датата на подаденото заявление пред канадските власти - 21 април 2021 г.


"Още на 21 април т.г. Кирил Петков подаде заявление за отказ от гражданство и върна своя канадски паспорт в посолството и, както многократно е заявявал, именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт показват неговата воля", се посочва и в съобщението на „Продължаваме Промяната“.


КС бе сезиран от ГЕРБ, след като ИТН разгласиха информацията, че Петков има двойно гражданство - българско и канадско. По Конституция членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани. Указът на президента за назначаване на служебно правителство бе издаден на 10 май 2021 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Времена Горбачевщины ... 03.10.2021 18:35

    Недопустим е политически натиск върху КС Юридическият съветник на Департамента по правосъдие на САЩ Джесика Ким и секретарят по политико-икономическите въпроси на американското посолство Марина Грейсън са оказвали натиск върху съдии от Конституционния съд да се произнесат в полза на Кирил Петков .

  • 002 ВЛИЯТЕЛНИ УПРАВЛЕНСКИ КРЪГОВЕ В БЪЛГАРИЯ ГОТВЯТ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА! 03.10.2021 18:33

    Много добро интервю на доц. Валентин Вацев: „Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“. „Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“. „Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“. „Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“ „Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“ „От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“ „Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“ Цялото интервю може да гледате тук: "ДИСКУСИОНЕН КЛУБ" с водещ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ (1.10.2021) БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ГОСТ: ДОЦ. ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ https://www.youtube.com/watch?v=W-CfsiJk9NA

  • 001 Anonimen 03.10.2021 16:31

    Сега ще бъде образувано наказателно преследване за деклариране на неверни данни в официална декларация.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.