Новината се възприема като отговор на заплахите за санкции срещу Пекин от САЩ

Свързани новини

10.03.2022 15:25

Китай ще инвестира в руски мегакомпании: Блумбърг

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай ще инвестира в дяловете в руски големи компании, особено в енергетиката и в добивната промишленост, които се освобождават от западни гиганти, съобщи американската агенция Блумбърг, близка до Демократите. През последните 2 седмици много световни лидери като BP, Shell  и т.н. обявиха изтеглянето си от съвместни фирми за разработване на нови находища, предвид санкции срещу Москва.




Новината се възприема като отговор на заплахите за санкции и срещу Пекин от САЩ, ако помага на Кремъл да избягва ембаргото, които даже бяха описани в специална статия в Ню Йорк Таймс на търговския министър на Байдън – г-жа Джина Раймондо.


 


Тя обеща „разрушителен удар” на китайската икономика, ако не бъде осъден Путин. Това пък е следствие на изразената от КНР воля за внос на повече руски стоки, която започна и с конкретни мерки по отношение разширяване на импорта на пшеница, освен на газ и въглища през последните дни.




От друга страна, в момента тече сесия на парламента в Пекин, който не е постоянно действащ. В нея участват дори депутати от Тайван, заради който КНР и САЩ изостриха тона в дните около 50-годишнината на взаимното си признаване, в това число на Китай като суверен над острова в Тихия океан. На нея се приема Закон срещу чуждестранното вмешателство, нещо като сходен, приет преди месеци от Русия.


 


Според официалния глас на властта в Централната държава Глобъл Таймс КНР наблюдава какво се случва с Русия и очаква същото за себе си в бъдеще, независимо от конкретиката. Още повече, през ноември предстои важен конгрес за преизбиране на Си Дзинпин за лидер.


 


 Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева