Свързани новини

06.03.2020 15:46

Контрабанден алкохол, дрога и издирвани са заловени при спецакция в Горна Оряховица

Видян 1413 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецоперация по противодействие на битовата престъпност се провежда в Горна Оряховица. В нея участват служители на РУ – Г. Оряховица, Пътна полиция, ОДМВР – В. Търново и Митница – Русе. До момента са задържани 6 лица, повдигнати са обвинения на 11 души, от тях двама са задържани за 72 часа, установени са двама мъже и жена, обявени за издирване, съставени са 28 акта и са наложени 67 глоби по фишове, съобщават от МВР.


В жилище в с. Драганово, обитавано от 64-годишен мъж - известен на полицията и осъждан. Са установени 750 литра алкохол, без документ за платен акциз. Акцизната стока е иззета. 410 грама насипен контрабанден тютюн са открити и при проверка на жилище в железничарския град, обитавано от 53-годишен мъж. По двата случая са образувани преписки. В друго жилище в село Драганово, собственост на  37-годишен мъж, е установена 55-годишна британска гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Шотландия. Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Уведомени са компетентните служби. В стопанина на къщата са намерени около 7 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.1.5 г метамфетамин са иззети при  проверка на 23-годишен местен жител в с. Първомайци, а други 0.5 г от същата дрога -  от 32-годишен мъж от Г. Оряховица, засечен в Лясковец. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Срещу тримата са започнати бързо производства.
При претърсвания в жилища на бургуджийски фамилии в Горна Оряховица са намерени и иззети общо 86 куфара с инструменти, с поставени стикери на известни търговски марки и подготвени за продажба.


Установен е 18-годишен от Лясковец, с влязла в сила присъда. Той е предаден на ОЗ «Охрана» за привеждане в затвора в Ловеч за изпълнение на 3-месечна ефективна присъда «лишаване от свобода», постановена от Районен съд- Г. Оряховица. Установени са и двама мъже, обявени за общодържавно издирване от областните дирекции на МВР в Пловдив и Бургас.


Повдигнати са обвинения на общо 11 души. На двама от тях за отглеждане и производство на наркотични вещества. 37-годишен мъж от Павликени е подведен под отговорност за това, че в ползван от него двор в с. Драгижево е засял и отглеждал 34 контейнера със семена от рода на конопа и 26 растения от същия вид. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка». Друг 29-годишен долнооряховчанин е обвинен в производството на повече от 60 грама метамфетамин, на стойност над 1600 лв. С определение на Окръжен съд – В. Търново му е наложена мярка «задържане под стража».


Установен е и 29-годишен столичанин, измамил мъж от Г. Оряховица, щетата е за 200 лева. След  повдигнато обвинение, му е наложена мярка за неотклонение «подписка».
Разкрити са три кражби на дърва за огрев. Съставени са 2 акта по Закона за горите.


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв