Свързани новини

16.12.2014 13:24

Купуваме по-малко нови коли

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продажбите на нови коли у нас намаляват драстично през ноември - с цели 4,5% на годишна база, предава дартс. През октомври имаше слабо понижение с 0,3 на сто. Сега след нас в ЕС са Холандия(понижение с цели 19,5%), следвана от Гърция (-8,8%), Австрия (-7,4%) и Белгия (-7,1%). През ноември регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отчете най-слаб растеж на месечна база от началото на годината, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в ЕС се повишиха през единадесетия месец на годината с едва 1,4% (спрямо октомври 2014-а), след растеж с цели 6,5% през октомври. Въпреки по-слабите данни това представлява повишение на регистрацията на нови автомобили за петнадесети пореден месец.


От началото на годината регистрацията на нови автомобили на Стария континент се повиши с 5,7% (спрямо същия период на миналата година) до общо 10,971 милиона, като само в рамките на ноември бяха регистрирани 953 886 нови автомобила. Солиден ръст регистрират продажбите на нови автомобили в Испания (повишение със 17,4%), следвана от Великобритания (повишение с 8,0%) и Италия (с 5,0%), докато регистрацията на нови автомобили в Германия се понижава с 1,8% и във Франция - с 2,7%.


За първите единадесет месеца на годината регистрацията на нови автомобили в България се е повишила с 6,8% до 18 427 броя автомобили от 17 256 броя през същия период на 2013-а година, показват още данните на ACEA.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което