Лейбъристката партия на премиера Гордън Браун ще загуби над половината си депутати на следващите избори.
05.10.2008 11:35

Лейбъристите ги грози поражение на предстоящите избори

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лейбъристката партия на премиера Гордън Браун ще загуби над половината си депутати на следващите избори и ще предаде контрола на парламента на опозиционната Консервативна партия, според най-ново проучване на предизборните нагласи във Великобритания.


Проучването на маргинални избирателни райони, осъществено по поръчка на "Нюз ъф дъ уърлд" предполага, че при запазване на сегашните нива на подкрепа, лейбъристите могат да загубят 164 от 349-та си депутати в следващите избори и че торите ще имат мнозинство от 78 парламентаристи. Браун изглежда бе стопил преднината на консерваторите в проучванията на нагласите след добре приетата му реч на партийната конференция миналия месец и справянето му с икономическата криза, но сегашните резултати сочат, че той трябва да положи още доста усилия, за да спечели гласоподавателите в страната. Подобно проучване за същото издание преди години предвиждаше загуба на 49 места за лейбъристите в следващите избори през 2010 г. Участници в изследването са 1004 души в 192 избирателни района, доминирани от лейбъристите, в които консерваторите се нуждаят от 15-процентова промяна в нагласите, за да спечелят. 43% от запитаните заявяват, че биха подкрепили торите, 34% - лейбъристите, 15 на сто - за малката опозиционна Либералнодемократическа партия. Половината анкетирани смятат лидера на консерваторите Дейвид Камерън като най-подходящ за премиер, докато 35 на сто са за Гордън Браун. По отношение на финансовата криза обаче двамата лидери разменят местата си и сегашният премиер е предпочетен от 43% анкетирани срещу 35% за съперника му Камерън. /БГНЕС



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Очертава се щастлив ден за вашия брак

Очертава се щастлив ден за вашия брак.