Свързани новини

31.05.2009 11:56

Лейбъристите на Гордън Браун трети според най-ново проучване

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лейбъристката партия на британския министър-председател Гордън Браун се отправя към третото място на следващите парламентарни избори за пръв път от 22 години насам, според най-ново проучване, цитирано от БГНЕС.


Партията на Браун от доста време изостава след главната опозиционна Консервативна партия в проучванията на общественото мнение, но изследване на ICM за "Сънди Телеграф" сочи, че има вероятност тя дори да се озове след малката Либералнодемократическа партия на следващите избори. Подкрепата за консерваторите е 40 %, пред 25 % за либералдемократите и едва 22 % за лейбъристите. Резултатите показват сериозни поражения за съпартийците на Гордън Браун вследствие от скандала с разходите на депутатите. Последният път, когато лейбъристите са били трети при каквито и да е проучвания за парламентарни избори, е бил през 1987 г., изтъква изданието, когато те не съумяха да се върнат на власт чак до 1997 г.
Запитани за намеренията им за предстоящите избори за Европейски парламент идната седмица, гласоподавателите отново поставят Лейбъристката партия на трето място със 17 %, сравнено с 22,5 %, получени на изборите през 2004 г. Тогава консерваторите имаха 29 %, а либералдемократите бяха трети с 20 %. Резултатите от най-новото проучване на избирателните нагласи във Великобритания подсилва заключенията на изследването "Populus" за "Таймс", което отрежда 16 % за партията на британския премиер. Първи са консерваторите на Дейвид Камерън с 29 %, трети - либералдемократите с 12 %. В проучването на ICM са участвали 1013 пълнолетни граждани на Острова, анкетирани по телефона между 27-28 май.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Башар Рахал

Как наредиха кой дава 50-те млн. за кино: Башар Рахал

"За пореден път НФЦ си нарежда комисията ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци