01.08.2024 11:42

Лена бяга от разпити за незаконния договор, за изнасянето на секретни документи делото е прекратено

Видян 431 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лена Бориславова непрекъснато отлага разпита си по досъдебното производство за договора, който беше сключен между кантората “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” и Българска банка за развитие. От няколко месеца тя обяснява, че не може да се яви с предпочетения от нея адвокат, който бил много зает. В подобни случаи от прокуратурата назначават служебен защитник, но за народната представителка от “Продължаваме промяната” не смеят да предложат подобно нещо.


Защо? Защото бившата говорителка на кабинета “Петков” ще вдигне олелия до небесата, че й се нарушават правата. Абсурдното е, че Лена Бориславова дори не съобщава името на своя защитник, за да бъде проверено  дали снтажиментите му изключват явяването на разпита с неговата подзащитна.  Всъщност, на този етап от разследването даже не е задължително присъствието на адвокат,  пък и Лена нали е с претенциите да е блестящ юрист.

Припомням предисторията на договора. ПИК публикува видео, на което се вижда Лена Бориславова, която отключва Airbnb квартира, а Кирил Петков зад нея закачливо я побутва за дупето. Любовната сценка е от 20 юни 2021 г., в 8:33 ч. сутринта в неделя. Поръчкови журналисти се опитаха да обяснят, че нетърпеливият мачо се хваща за “парапета”. Лена се оправда, че видеото ги хваща от “погрешен ъгъл”.
Само че Недялко Недялков, Асен Рашков и аз отидохме на място в квартирата и видяхме всичко с очите си - излъчвахме директно по ПИК тв: няма парапет отвънка, няма работна маса вътре - просто една зле ремонтирана и ужасно обзаведена стая с бокс и баня, около 30 кв.метра.

Скоро след романтичната среща между Кирил и Лена е
подписан договор за правно обслужване между Българската банка за развитие (ББР) и правната кантора, в която работи Лена Бориславова, преди да влезе в политиката. Принципал на ББР е министерството на икономиката, управлявано от Кирил Петков като служебен министър, назначен от президента Румен Радев.  

Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да бъде точно определеното лице, на което адвокатската кантора да възлага тези услуги.
Писмото за потвърждение и реално активирането на договора е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 1 юли 2021 г. – шест дни преди те да имат право на това, защото са вписани в Търговския регистър едва на 7 юли 2021 г..
Договорът е с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, но е с поименно посочване на Лена Бориславова при месечно възнаграждение от 13 690 лв. или 164 289 лв. (плюс ДДС), без разноските и без допълнително уговорените 274 лв. на час.
Любопитно е, че на 25 януари заснех Лена Бориславова и Цанко Арабаджиев на обяд в столично заведение на ул.”Шести септември”, даже банкерът й кавалерства и свали по стълбите количката с 5-месечната Деа. Когато се въртеше кадровата рулетка за втория ротационен кабинет през март т.г., Бориславова се опита да пробута Арабаджиев за министър или за председател на КЗК.

Преди две години - на 4 юли 2022 г., от държавното обвинение съобщиха: “Софийска градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява – престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК“.

Лена Бориславова още не е викана на разпит за фалшивите подписи по скандала със сдружението “Корал”, а досъдебното производство по секретния доклад за “Балкански поток”, който тя, като началник-кабинет на премиера Кирил Петков, е предала на Атанас Чобанов с бележки какво да напише, неотдавна беше прекратено.

Никой не е над закона. Освен Кирил Петков и Лена Бориславова.

Соня Колтуклиева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.08.2024 13:15

    В какъв свят ли ще живее детето на Лена?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Направете нещо необикновено

Направете нещо необикновено и различно днес, ако