Свързани новини

08.06.2009 09:26

Левицата и десницата в Румъния с равни резултати

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лявата Социалдемократическа партия и дясната Демократлиберална партия, които участват в правителствената коалиция в Румъния, получават равни резултати между 30 и 31% на изборите за ЕП в Румъния, показват резултатите от два екзит-пола, цитирани от АФП.


Двете партии ще имат по 11 депутати в ЕП от общо 33, които може да изпрати Румъния в бъдещия ЕП, показват данните от двата екзит-пола, осъществени от институтите Инсомар и CCSB. Те са следвани от либералите с около 16% от гласовете и Демократичният съюз на унгарците с между 9 и 10%. Партията Велика Румъния (крайната десница) получава около 7%. Това й дават право да изпрати двама евродепутати, което бележи завръщането й на европейската сцена след поражението през 2007 г. По-малката дъщеря на президента Траян Бъсеску, Елена Бъсеску, която е независим кандидат, е на път да спечели място в ЕП, получавайки 3,5%. Избирателната активност в страната беше изключително слаба, като два часа преди затварянето на избирателните секции тя беше 21,63%, съобщи Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв