Свързани новини

11.12.2019 12:28

Либия: Ще потопим всеки турски кораб, който наруши морските ни граници

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Либийската национална армия (ЛНА) на маршал Халифа Хафтар предупреди, че ще потопи всеки турски кораб, който наруши морската граница на страната. Това е заявил началникът на щаба на военноморските сили на ЛНА генерал-майор Фарадж Махдауи, предаде БТА.


Имам заповед, в случай на приближаване на проучвателни кораби, да ги потопявям, заявил Махдауи. Заповедта е получена от Хафтар. По думите на Махдауи армията ще освободи столицата Триполи и ще разруши мечтата на турците.


От началото на тази седмица президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на два пъти заяви готовността на Анкара да изпрати свои военни в Либия, ако получи съответно искане от Правителството на националното съгласие на Файез Сарадж въз основа на сключеното с него споразумение.


Става дума за подписания от двете страни на 28 ноември в Истанбул меморандум за взаимно разбирателство, първа точка от който предвижда установяване на военно сътрудничество, а втората се отнася за разграничаване на морските зони между страните, като предвижда и възможност за добив от Турция на полезни изкопаеми в изключителната икономическа зона на Либия.


Камарата на представителите на Либия нарече тези договорености нелегитимни, призовавайки ООН да лиши кабинета в Триполи от международен мандат. Парламентът се обърна и към Арабската лига с искане да се приложат положенията от договора за колективна отбрана на страна-членка в отговор на заплаха от нахлуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което