27.06.2024 13:43

"Малоумие" е разпореждането на СДВР за плътна строителна ограда около новите велоалеи: Бонев

Видян 427 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата организация на движение в центъра на София отново е повод за пререкания в столичния общински съвет. От групата на ГЕРБ-СДС за пореден път поискаха оставката на кмета Васил Терзиев и на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов. От ГЕРБ припомниха становището на върховния административен съд и поискаха управляващите да започна да изпълнява предписанията на СДВР.

От ПП-ДБ-Спаси София отговориха, че съдът не е постановил, че проектът е незаконен, а неговото спиране, както и че няма да изпълнят предписанията на СДВР.

Общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на ПП-ДБ-СС дори нарече "малоумие" разпореждането на СДВР, което е да се направи плътна строителна ограда около новите велоалеи по булевард "Патриарх Евтимий" и по булувард "Витоша", както и да се оградят и паркоместата, предаде БНТ.

Според тях СДВР се занимавали с няколко колчета, намесвали се в политическия процес, вместо да гледат своята работа и да следят за реда на пътищата. Казаха, че за проекта не е изгарчен над 1,5 млн. лева, а 480 000 лева.

Кметът на София Васил Терзиев коментира във Фейсбук темата:

    "Безпрецедентната ситуация със спирането на проекта на бул. Патриарх Евтимий изисква пълно внимание, не бързане. Съобразяването с решението на ВАС, което се основава на това, че София няма Генерален план за организация на движението от 2017 г. ще има сериозни последствия за столичани и трябва да се действа внимателно, за да не се предизвика хаос", пише Терзиев.

Друга тема в Общинския съвет, която предизвика бурна реакция е явяването на работа, след близо 2 месеца отсъствие, на Благовест Георгиев от ПП-ДБ-СС, който през април предизвика катастрофа и избяга, като отказа да даде проби за алкохол и наркотици. Днес той каза, че няма да подава оставка като общински съветник и каза, че инцидентът се бил превърнал в "мокра поръчка".


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак