Mъж съди Apple, след като жена му открива изтрити съобщения, следва развод.

Свързани новини

17.06.2024 10:19

Mъж съди Apple, след като жена му открива изтрити съобщения, следва развод

Видян 901 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple ще бъде съдена от бизнесмен, след като "изтритите" съобщения, които той е изпратил на жени, са намерени от съпругата му на друго устройство, пише The Telegraph.

Неверният съпруг, чието име не се съобщава, но за когото се твърди, че е мъж на средна възраст от Англия, твърди, че липсата на прозрачност от страна на Apple по отношение на изтритите съобщения е довела до това съпругата му да подаде молба за развод.

Той разказва пред The Times, че през последните години от брака си се е обръщал към други жени и се е свързвал с тях чрез приложението iMessage на своя iPhone, преди да изтрие съобщенията.

В крайна сметка обаче съобщенията са открити от съпругата му на семейния компютър iMac, заедно със съобщения отпреди няколко години, които той е смятал, че е изтрил.

"Ако ви кажат, че дадено съобщение е изтрито, имате право да вярвате, че то е изтрито", каза той пред вестник Times.

"Всичко това е доста болезнено и все още доста сурово. Беше много брутален начин да разбера това [за съпругата ми].

"Мисълта ми е, че ако бях успял да говоря с нея рационално и тя не беше осъзнала това толкова брутално, може би все още щях да съм женен." Той добави: "Разводът е изключително стресиращ процес, а освен това имаш деца и семейна динамика. "Според мен всичко се дължи на това, че Apple ми каза, че съобщенията ми са изтрити, а това не беше така".

"Ако в съобщението пишеше: "Тези съобщения се изтриват на това устройство", това щеше да е подсказка, или "Тези съобщения се изтриват само на това устройство", което щеше да е още по-добре."

Сега той води съдебен иск срещу компанията за над 5 милиона паунда, които е загубил при развода си, и за съдебните разходи, като твърди, че компанията не обяснява ясно на клиентите, че изтритите съобщения могат да се появят на други устройства на Apple.

Саймън Уолтън от лондонската адвокатска кантора "Розенблат", която представлява бизнесмена, заяви, че "Apple не е била наясно с потребителите какво се случва със съобщенията, които те изпращат и получават и, което е важно, изтриват".

"В много случаи iPhone информира потребителя, че съобщенията са изтрити, но, както видяхме, това не е вярно и е подвеждащо, защото те все още се намират на други свързани устройства - нещо, което Apple не казва на своите потребители", каза той.

"Ще се радвам да чуя мнението на други клиенти на Apple, които са имали подобни проблеми", добави той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични