Свързани новини

26.06.2019 16:00

Медведев: Искаме да инвестираме в АЕЦ Белене

Видян 1425 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Росатом ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене”, потвърди премиерът на Русия Дмитрий Медведев в разговор с председателя на НС Цвета Караянчева, която е на посещение в Москва. Новината, че руската държавна корпорация има намерението да се присъедини към проекта съобщи пресцентърът на българския парламент.


Припомняме, че при посещението си в Санкт Петербург президентът Румен Радев коментира пред български журналисти след среща с руския си колега Владимир Путин, че Русия да участва като производител на реакторите, но очаква държавни гаранции за проекта.


Руският премиер приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на Турски поток и в транзита на газ. Караянчева увери, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от Турция към България и Сърбия, което предлагаме да се нарича Балкански поток.


"Проектът се изгражда по всички европейски изисквания и чрез свързването му с газов хъб Балкан ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта", подчерта парламентарният шеф.


Караянчева и Медведев обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни (В момента с 5 мрд.лв. плюс за Русия) и отбелязаха, че най-важното в отношенията между София и Москва са контактите между хората.


В края на срещата руският премиер изпрати поздравления на българския си колега Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    "Русия има желание да участва като производител на реакторите, но очаква държавни гаранции за проекта". Това не е никаква новина. Защо само мътите водата с празни приказки. Държавна гаранция не може да бъде дадена.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева