04.06.2024 11:35

Министър Евтим Милошев посети Царево и местата, пострадали при разрушителните наводнения миналата година

Видян 375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Кметът Марин Киров запозна министъра с процеса на възстановяване и заяви готовност за безпрепятственото протичане на летния сезон


Царево започна безпроблемно летния сезон след като успешно се възстанови от наводненията през 2023 г. В това се увери по време на своята обиколка в района министърът на туризма Евтим Милошев. Той се срещна с кмета на града Марин Киров и заедно посетиха местата в община Царево, които пострадаха най-сериозно при миналогодишните наводнения, разрушили част от инфраструктурата в морския курорт. Към днешна дата щетите са отстранени, а благодарение на възстановителните работи е осигурен достъпът до плажовете за безпрепятствено протичане на сезона, съобщи кметът Марин Киров. Той припомни, че от общо петте разрушени при наводненията моста в района четири са градски.

 „След това, което видях, мога да обобщя, че всичко, което е било нанесено като щети от наводненията миналата година, в момента не създава проблеми по отношение на пътната инфраструктура във връзка с летния туристически сезон. Няма проблем съответно и с осигуряването на достъпите до различните квартали и части на града,“ каза министър Милошев.

 Мостът „Василико“ при плаж „Нестинарка“ е възстановен напълно, както и мостът на пътя Царево – Ахтопол. Мостът Царево – „Василико“ при р.Черна се очаква да бъде възстановен предсрочно до средата на юли, като въпреки че по задание изпълнителят на проекта трябва да го завърши за 300 дни, се очаква това да се случи за 150 дни. Мостът в квартал „Мандрата“ ще е готов до края на годината, като пътната инфраструктура е готова за сезона. До края на годината ще бъде изграден и пешеходният мост на крайбрежната алея, но там е направен сериозен обходен маршрут и няма части от града, оставени без достъп, поясни кметът на Царево Марин Киров. Той обясни, че не очаква подобни на миналогодишните проблеми през този сезон, тъй като коритата на общинските реки са почистени. По думите му част от причините за миналогодишното бедствие е била приливната вълна, образувана от затлачените корита на реките, идващи от Странджа.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец