Министърът на икономиката поиска оставките на ръководството на Ел Би Булгарикум

Свързани новини

29.05.2024 13:12

Министърът на икономиката поиска оставките на ръководството на Ел Би Булгарикум

Видян 507 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов проведе среща със служители на дружеството „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, които предприеха протестни действия от вчера. На нея присъстваха още ръководството на предприятието и представители на синдикалните организации.

По време на срещата бяха изтъкнати натрупани редица проблеми и бяха поставени искания за увеличение на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд и на графиците при сумирано изчисляване на работното време и други. Подчертан бе нарушеният диалог между работниците и ръководството на предприятието.

От страна на служителите бе сигнализирано още за голямо количество натрупана готова продукция, която има риск да не бъде реализирана на пазара.

На срещата д-р Петко Николов поиска оставките на цялото ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и разпореди на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на дружеството, да предприемат необходимите действия за спешна смяна и вписване на нов борд.

Икономическият министър указа на ДКК и на новия състав на предприятието да разработят условия, при които в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%. Също така д-р Петко Николов разпореди да бъдат разгледани всички възможности за модернизация на „Ел Би Булгарикум“ и да бъдат осигурени нормални условия на труд, като бъдат изпълнени предписанията на Инспекцията по труда.

Министърът подчерта стратегическото значение на „Ел би Булгарикум“ за българската млекопреработвателна промишленост и бе категоричен, че е необходимо възстановяване на социалния диалог между работниците и ръководството на дружеството и гарантиране на устойчивото развитие на предприятието.

Снимка: Пресцентър на министерството



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата