Свързани новини

18.02.2015 15:41

Москва: Дебалцево е претекст за САЩ да говори за нови санкции

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Позицията на американския вицепрезидент Джо Байдън за евентуално налагане на нови санкции срещу Русия, ако Минските споразумения за прекратяване на огъня в Източна Украйна не бъдат изпълнени, потвърждава неконструктивния подход на Вашингтон.


Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от руски медии.


Според Лавров в коментарите на Байдън има нови заплахи, подчертавайки, че САЩ искат от Русия да плати цената, включително като принудят държавите от ЕС да заемат по-твърда позиция.


"Дебалцево е претекст и ние вече сигнализирахме за нуждата от уреждане на този проблем още на 11 февруари, но ни беше казано, че този проблем не съществува. Но нещата се обърнаха, вече съществува. Заради това аз го разглеждам като ново потвърждение на неконструктивния подход на Вашингтон, в този случай изразен от американския вицепрезидент", подчерта той.


Във вторник Едуард Басурин от Донецката народна република обяви пред журналисти, че около 5 хиляди украински войници са обградени в Дебалцево. Днес беше съобщено, че стотици украински военни са свалили оръжието. Също така стана ясно, че украинската армия се изтегля от града.


Лавров е на мнение, че атаката на сепаратистите срещу града не нарушава примирието, защото е част от тяхната зона според подписаните в Минск споразумения. Руският топ дипломат заяви, че приоритет трябва да бъде спасяването на живота на обградените украински войници.


Русия е категорична, че няма алтернатива на примирието в Югоизточна Украйна и призовава за прилагането на Минските споразумения, добави руският дипломат.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец