Конституцията много ясно прокламира правомощията на институциите и отново напомняме на Радев, да не се изкушава да гази основния закон, воден от лични политически амбиции, а да изпълнява конституционните си задължения, коментира Делян Пеевски, председател на ДПС.

Свързани новини

14.06.2024 16:14

Наборната служба няма да се върне: Пеевски

Видян 639 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наборната служба няма да се върне!


Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба.


Трябва да сме наясно с едно - единствено българският парламент може да взема подобни решения, а ние многократно вече заявихме, че няма да се допусне подобно нещо!


Ние много ясно слушаме и чуваме гласа на хората и сме категорични - младежите на България няма да ходят в задължителна казарма!


Конституцията много ясно прокламира правомощията на институциите и отново напомняме на Радев, да не се изкушава да гази основния закон, воден от лични политически амбиции, а да изпълнява конституционните си задължения, коментира Делян Пеевски, председател на ДПС.


По-рано днес в парк "Артилерийски" в Стара Загора Румен Радев заяви, че "дебатът на нашето съвремие е да осигурим елементарна начална военна подготовка на младите хора в България.


Той беше гост на откриването на Четвъртия национален събор на запасното войнство, организиран от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - София и Централно военно окръжие. Въпреки проливния дъжд, събитието събра стотици гости. Присъстваха представители на президентската институция и Министерството на отбраната, регионални и местни институции.


„За мен е огромно удоволствие да приветствам откриването на Четвъртия национален събор на нашата организация, казвам "нашата", защото и аз съм един горд редови член на този съюз“, каза още Радев. Самият факт, че в този проливен дъжд ние сме тук, показва, че и ще продължаваме да бъдем, защото ние носим онзи непобедим дух на нашите предци, които на своите щикове, извоюваха и отстояха свободата на България, заяви държавният глава.


„Аз се радвам, че запасното войнство посреща този Четвърти национален събор с чувство на удовлетворение от свършеното, защото вие се превърнахте в притегателен център за другите родолюбиви организации, които осъзнават, че само заедно с нас, с нашата сила, с нашето единство, можем да постигнем много повече. И съюзът се утвърди като организация с висока обществено доверие, неполитическа организация, която има изключително важно място за развитието на отбранителните способности и гарантирането на националната сигурност на страната“, посочи Румен Радев.


"Не можем да подминем голямото предизвикателство на нашето време - войната и мирът. Защото войната в Украйна ги върна към реалността и тя ни показа, че каквито и технологии, и оръжия да се развиват, най-важният фактор остава човешкият и голямото предизвикателство днес на фронта не е толкова липсата на оръжие и боеприпаси, а на наличен състав - и като количество, и като подготовка, и като мотивация", заяви държавният глава. "Една от най важните задачи за Съюза - това е работата с нашето младо поколение, неговото родолюбиво възпитание и повелята на нашето време е да предадем тези традиции, този дух, който витае в Съюза, нашите ценности и идеали", каза той.


"И не можем да подминем другия голям проблем - това е все по голямото раздалечаване от общество и армия. Скоро ще навършим 20 години, откакто сложихме край на наборната служба, но резултатът го виждаме днес, защото, ако допреди години всеки дом беше свързан по някакъв начин духовно с армията, днес това вече не е така", посочи Радев.


По думите му, наближаваме времето, когато в Народното събрание, а да не говорим в изпълнителната власт, ще се броят на пръсти хората, които са имали нещо общо с армията, "а те ще трябва да взимат важни решения за нашата национална сигурност. Виждаме, че нашите съюзници от много държави в НАТО връщат наборната военна служба, затова аз приветствам", каза президентът. Това е дебатът на нашето съвремие, ние трябва по някакъв начин да осигурим най-малкото някаква елементарна начална военна подготовка на младите хора в България, заяви Румен Радев.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей