20.07.2024 07:17

Най-дългата подземна пързалка в света, скрита в планина в Грац, Австрия

Видян 6893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търсачите на силни усещания - грабвайте билета си... за пързаляне.

Това е най-високата подземна пързалка в света - и втората по височина в света - структура, която е висока зашеметяващите 64 м и дълга 175 м, като по време на 40-секундното спускане ездачите развиват скорост до 30 км/ч.

Интригуващо е, че атракцията, наречена Schlossberg Slide, е напълно скрита в покритата с дървета планина Schlossberg, която се извисява над втория по големина град в Австрия, Грац, на височина 473 метра. 


Хълмът, наричан на немски език "замъчен хълм", някога е бил силно укрепен, но защитата му е разрушена през XIX в. от Наполеон. Сега това е популярен обществен парк с обширна гледка към града.

Популярният начин за достигане на върха е фуникулярът Schlossberg, както и стъкленият асансьор, около който частично се увива пързалката (посетителите могат да стигнат до върха и пеша). Входът на лифта - и изходът на пързалката - се намират в система от тунели, които са служили като убежища за въздушни нападения по време на Втората световна война.


 На пързалката могат да се качат както възрастни, така и деца, но преди да се спуснат, трябва да имат предвид няколко неща. Според уебсайта на пързалката посетителите трябва да са високи над 1,3 м и да не са под влиянието на алкохол, когато се спускат.

На всеки човек се дава постелка за пързаляне и той трябва да се разположи с крака надолу, а ръцете и лактите да са близо до тялото му. Австрийската пързалка е добре приета в сайта Tripadvisor, където е оценена с четири от пет звезди въз основа на 45 отзива.



 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби