28.06.2024 17:37

Най-дружелюбните страни в Европа

Видян 459 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10. Хърватия. Резултат 91.78

Някога лятно убежище на елита на Австро-Унгарската империя, благодарение на космополитните си градове и над 1000 мечтани острова, Хърватия все още е любима дестинация. Хората идват тук заради девствените плажове, блестящите езера, древните руини, ресторантите със звезди на Мишлен, подводните винарни, оживения нощен живот и истински гениалната атмосфера.

Къде да отседнете: Маслина Ризорт в Хвар заради изключителния си СПА център, който предлага разнообразни лечебни методи - от традиционен масаж до вибрационно лечение, звукотерапия и билкови тоници. В Ровин Grand Park Hotel има фантастично местоположение, разположен между плажа и боровата гора, а яхтеното пристанище и центърът на града са само на кратка разходка. Вижте още от любимите ни хотели в Хърватия тук.
Валета, столицата на Малта, рано сутринта

9. Малта. Резултат 91.92

Малта е достатъчно малка, за да я изследвате, и достатъчно голяма, за да се изгубите в нея. Океанът никога не е на повече от 20 минути и нищо не се усеща твърде далеч. На този очарователен архипелаг има много неща - от древни храмове, драматични скали и тайни заливи за плуване до исторически криволичещи улички, традиционни магазини и кипяща творческа сцена.

Къде да отседнете: Улица Ursula е любим адрес за разходка с балкони във Валета, където има няколко малки хотела тип палацо; опитайте 66 Saint Paul's, който разполага с басейн на покрива. Харесваме и Domus Zamittello, реставриран бароков шедьовър с изрисувани касетирани тавани до бомбардирания оперен театър.
Дания


8. Дания. Резултат 91.93

Бившето сърце на империята на викингите, Дания се смята за посредник между културните и географските различия на Северна Европа и Скандинавия. Тези, които я посетят, ще се докоснат и до двете, докато разглеждат древни могили (в страната са регистрирани около 86 000 могили, много от които датират от бронзовата епоха) покрай блестящи градове, като например колоритните крайбрежни улици на Олборг, известен с концертите си във футуристичния Дом на музиката.

Къде да отседнете: Копенхаген, създаден от Копенхагенския хранителен колектив (Cofoco), в модерния столичен квартал Вестербро. Бившата фабрика Manon Les Suites също е изпълнена с характер, тъй като е преустроена в място в стил риад с тропическа градина в двора, обграждаща закрит басейн.


 7. Португалия. Резултат 92.32

Разположението на Португалия на брега на Атлантическия океан я е превърнало в задължително място за посещение за тези, които търсят автентичен морски живот и култура. С дълги участъци от златистото крайбрежие, села сред оризови полета и дюни и архитектура от 16-ти до 19-ти век, това е страна, която може да се препоръча с много неща, не на последно място с прочутите ястия от солена треска и сардини на скара, които са се превърнали в синоним на региона. Големите градове като Лисабон и Порто привличат големи тълпи, въпреки че редица по-малки селища - очарователното селце Марвао със стените си от 13-и век и Амаранте в северната част - заслужават самостоятелно посещение.

Къде да отседнете: The Iven в Лисабон влезе в нашия списък на най-добрите нови хотели в света тази година. Бутиковият хотел Vermelho на Melides разполага само с 13 стаи, всяка от които отдава почит на традиционния дизайн на Испания и Алентежу. За всички наши препоръки вижте нашия пътеводител за най-добрите хотели в Португалия.



6. Норвегия. Резултат 92.50

Дом на някои от най-красивите места в света, Норвегия е тихо скандинавско бижу, изпълнено с природни чудеса и живописни морски градове. Независимо дали искате да видите Северното сияние, да се изкачите до Прейкестолен (Пулпит Рок), да се отправите на пътешествие по сензационния Атлантически океански път или да разгледате съвременните изкушения на Осло, норвежците с гордост ще ви покажат чудесата на своята страна.

Къде да отседнете: В Осло, уединената градска къща от 18-ти век Villa Inkognito има спокойна домашна атмосфера, изпълнена с великолепие в стил ар нуво. За да имате най-добрия шанс да наблюдавате Северното сияние по време на пътуването си, няколко от нашите най-добри Airbnbs за наблюдение на полярното сияние се намират в Норвегия, като уютните места в Бодо и Сортланд започват само от 40 паунда на вечер.


 5. Исландия. Резултат 92.91

Исландия е страна, която все още е забулена в мистерия, смесица от лавови скали, внушителни планински пейзажи и вълшебни черни плажове. Но драматичният пейзаж с пречистващ белите дробове въздух е само една от причините, поради които този район на света толкова очарова посетителите. Отидете да наблюдавате китове (над 20 вида обикалят острова), плувайте в естествените басейни и опитайте кулинарните специалитети, пълни с пресни морски дарове и ферментирали вкусотии, и всичко това, докато сте прегърнати от гостоприемния местен дух.

Къде да отседнете: В южната част на острова се намира хотел Rangá, където при влизане ви посреща 10-метровата таксидермия на полярната мечка Храммур, както и гледка към ледниците близнаци Ейяфятлайокутл и Мирдалсйокутл. В Рейкявик се намира модният хотел 101, който подхожда на град, пълен с творци, и би било жалко да не споменем престижния хотел Retreat, разположен до Синята лагуна, с неговия елегантен минималистичен интериор и луксозен спа център. Вижте всички наши най-добри хотели в Исландия тук.
Градски пейзаж в Единбург

4. Шотландия. Резултат 93,97

О, прекрасна Шотландия. Поразителни тресавища, мъгливи планини, величествени замъци, пресни морски дарове, уиски, драматични плажове, атмосферни острови и изобщо добро настроение - всичко това можете да намерите тук. Независимо дали ще пиете драм в уютен бар в Глазгоу или ще срещнете колега турист на половината път до скалата, има вероятност да се забавлявате чудесно.



Къде да отседнете: В Kinloch Lodge на остров Скай можете да отседнете във вековния дом на клана Макдоналд, който все още е под контрола на семейството. The Fife Arms е друга бивша ловна хижа в Браемар, недалеч от замъка Балморал. За ненадмината гледка към Лох Брум и седемстепенно дегустационно меню за вечеря - Dipping Lugger в Уллапул е страхотен. Тук сме събрали най-добрите хотели в Шотландия.


 3. Румъния. Резултат 94.00

Румъния е зловеща и завладяваща страна с готически църкви, средновековни замъци и живописни градове, заобиколена от драматични пейзажи, включително Карпатите и Черно море. Но въпреки че е място на фолклор и неизбежна връзка на Дракула с Трансилвания, за разлика от страховития граф, хората тук са приятелски настроени и открити.

Къде да отседнете: Матка е един от най-вълнуващите нови хотели в Европа, открити тази година, който предлага светли стаи и вили сред хълмовете на Трансилванската гора, както и ресторант, предлагащ местни продукти.


2. Словения. Резултат 94.18

Разположена между Австрия, Италия и Хърватия, Словения е толкова малка, че можете да я прескочите, което би било грешка. Това е визуално зашеметяваща страна с алпийски гори, замъци като на Дисни, искрящи езера, барокова архитектура, драматични пещери и природно великолепие - съчетани с нация, горда със своите екологични качества и устойчив начин на живот, готова да посрещне посетители, които да споделят зеленината й.

Къде да отседнете: Хотел Grad Otočec е като излязъл от приказка - грандиозен хотел-замък, съчетаващ готическа и ренесансова архитектура, разположен на остров в средата на река Крка.


1. Ирландия. Резултат 94.50

Безброй световни доклади непрекъснато определят жителите на Ирландия като едни от най-дружелюбните и гостоприемни към посетителите в света, а нашите читатели смятат същото, като отново я избраха на първо място в класацията за най-дружелюбни страни в Европа.



Разбира се, пивоварните и оживената атмосфера на Дъблин са задължителни, но за тези, които са готови да се отправят малко по-далеч, тук ще бъдат открити още много природни забележителности. Например Giant's Causeway в графство Антрим представлява площ от около 40 000 взаимосвързани базалтови колони, образувани по време на древно вулканично изригване, и е обявена за четвъртото най-голямо природно чудо в Обединеното кралство. В южната част на страната се намират Скалите на Мохер, които на места достигат 214 метра и предлагат на посетителите гледка към островите Аран в залива Галуей, планинските вериги Маумтуркс и Дванадесетте пина на север.



Къде да отседнете: Шелборн е една от най-известните забележителности на Дъблин за тези, които искат да прекарат известно време в столицата. Любителите на природата трябва да резервират замъка Ашфорд в Ко Майо, където се стреля по гълъби, лови риба, язди се кон и се провежда соколарство. Още от нашите най-добри ирландски хотели можете да намерите тук.


 Източник: cntraveller.com


 




 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни