БЛАГОДАРЯ ВИ за емоцията! Няма нищо по-мотивиращо от добрите думи и от критиката. В работата трябва да си готов и за двете, и най-вече да знаеш как да продължиш след грешките и след успехите.

Свързани новини

18.09.2023 09:23

Наложихме скорост на промени, каквато градът не познаваше, нека изборите не ни разломят изкуствено: Фандъкова

Видян 1208 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова, по утвърдила традиция, направи обръщение и към гражданите, и към общинските съветници за празника на града. Те са и последни в нейния исторически мандат като най-дълго управлявал кмет и като първата жена – кмет на столицата за 135 г. При предаването на властта в милионния град на наследника си тя ще има зад гърба си 14 години начело на Столичната.


В обръщението до гражданите Фандъкова честити празника на „любимата ни София”: „ В този ден бих искала да се обърна към всички вас с едно огромно благодаря.
БЛАГОДАРЯ ВИ за доверието. То ми даде увереността и силата да ръководя развитието и промяната на града ни вече 14 години.


БЛАГОДАРЯ ВИ за подкрепата! Тя ми даваше смелостта да започвам големи проекти един след друг – защото София трябваше да догони, да изпревари и нямаше време за губене. В това темпо на работа вие бяхте най-верните ми партньори. Усетихме какво е да живеем в град, в който всяка година се строи и реновира и това изморява. Но заедно наложихме скорост на промяна, каквато градът ни не познаваше. Днес София е различен град и може би най-хубавото е, че всички сме забравили какво беше, когато започнахме.


БЛАГОДАРЯ ВИ за емоцията! Няма нищо по-мотивиращо от добрите думи и от критиката. В работата трябва да си готов и за двете, и най-вече да знаеш как да продължиш след грешките и след успехите.  


БЛАГОДАРЯ ВИ за доблестта и добротата! Уверена съм, че не бихте позволили нито на агресията, нито на популизма да ръководят бъдещето на София. За управлението на град е нужен характер, а не двоен морал, нужни са постоянство и упоритост, тогава трудностите се превръщат в генератор на енергия.


Вие бяхте моят генератор на енергия и сила.


Пожелавам Ви от сърце силата да обичате, дързостта да вярвате, смелостта на негубещите надежда и мъдростта на съграждащите. Бъдете здрави!


За мен беше чест да мечтаем, да създаваме и да променяме София заедно!
БЛАГОДАРЯ ВИ!”.


В обръщението към съветниците, в същия човешки, напълно откровен дух тя каза: „Благодаря на моите колеги за труда и усилията им, за многото свършена работа. Днес няма да изброявам проекти и обекти.
Големите цели се постигат с ежедневни битки, често те остават невидими за околните, а когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един отбор, често прекарвайки повече време заедно, отколкото със своите семейства. Затова Ви благодаря за търпението и че устояхте на денонощния ми тормоз със задачи и обаждания.


Благодаря и на вас, общинските съветници, както за подкрепата, така и за споровете, които многократно сме водили. Отвъд злободневието и нашите различия, остава това, с което реално сме променили живота на хората, а то не е малко. През тези 4 години минахме през много тежки кризи – от световна пандемия, през огромна инфлация и бежански вълни до политическа нестабилност. Като местна власт устояхме, направихме го обединени и не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София.


Често чувам някои да измерват отговорността си с броя на хората, които са гласували за една или друга партия. Отговорността ни е много по-голяма, тя е и пред тези, които изобщо не се интересуват кой взима решенията за града им.


И затова моят призив към Вас в идващите местни избори, е да не създавате изкуствени разломи, да не изграждане несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други, в опит да се харесате на някои. София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си и бъдещето на страната ни. Затова са нужни големи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват.


И понеже днес празнуваме заедно с новите почетни граждани на София, ще си позволя да завърша с думи на писателя Георги Господинов: „вълнението, любопитството и съчувствието към другия, чувствителността и тази грамотност на сърцето ще бъдат важни. Никой няма да ни изпитва, никой няма да ни ги преподава специално. Никой освен живота“.


Затова пожелавам на всички – познавайте София със сърцето си”.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 tornado 19.09.2023 11:02

    Много интересно, г-жо Фандъкова, на всеки уважаващ се беси човек ще му бъде неудобно да се "хвали" с продължителността на мандатите си, когато всички знаят, че ако не бяхте протеже на г-н Бойко Борисов щяхте кротко да си живеете в картофения пояс на Самоков от където произхождате. Големи проекти сте изпълнили ? и кои са те, с какво облагодетелствахте София и допринесохте за облика й, с общинските терени които разпродавахте за тлъсти комисионни, да има кой да Ви провери сметките, кои обекти са от голяма полза за София - решихте паркирането в града ли, или не съсипахте обекти на изкуството и културата или обекти на видни български архитекти ги раздадохте на велики инвеститори да се упражняват в преустройството им независимо, че има някаква имитация на закон за авторското право, или други обекти - от лицето на града като съществуващия повече от половин век и го обезличихтне и направихте отходен гьол за пияници и наркомани които уринират и повръщат в езерото Ариана на входа на София, което беше една емблема на града, да изброявам ли нямат край, да садите китки по край булевердите това ли Ви е просперитета, какво строите всяка година, погледнете тротоарите по улиците - позор, най-очевадно дори пред дирекция "Архитектура и градоустройство", строят мастити инвеститори жилищни и офис сгради които стоят празни, необитаеми, но нали трябва да е "чисто" пък и комисионните не са за пренебрегване, общинския съвет е пълен с неграмотни бездарници, ВИЕ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ ОТ УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯ с какво се напъвате да излезете напред, промяна ? къде е тя, София се строи хаотично от напористи милионери , а кметицата ще остане в историята че е съсипала и дръпнала назад един град съществуващ от векове . На Ваше място всеки достоен човек би се оттеглил тихо и кротко дори да не го забалежат. Нещастие е да имаш очи да гледаш, а да не виждаш. Горката, жалка сте

  • 001 най-накрая 19.09.2023 09:35

    се отървахме от гербаджийското мрънкало!!! Само метрото й в главата, така и не довърши Околовръстния път, да се освободи движението в София. А лифтовете?? Всички трябваше да бъдат ремонтирани...само до една подстанция стигнаха. Имаше едно хубаво нещо - мигащите светофари, и това развалиха.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева