НАП незаконно задържа автомобили

Свързани новини

19.07.2024 11:51

НАП незаконно задържа автомобили

Видян 18041 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всички запори над автомобила са вдигнати”, пише в документ от НАП за Мерцедес, който обаче същата агенция продължава незаконно да задържа, собственост на Сдружение Екопрограма.

Тя не е отразила задължителното, окончателно и неоспоримо решение на съда от 2017 г., което налага на данъчните да освободят моторното превозно средство.

Де юре те се правят, че са го сторили, ала де факто не са, тъй като не са го отразили в системата си. Което пък пречи на КАТ да си свърши работата и да регистрира моторното превозно средство.

Свален е преди няколко седмици и вторият, незаконно наложен от НАП запор върху автомобила, осъществен само ден след и въпреки категоричното съдебно решение. При това е свален от собствения публичен изпълнител на агенцията.

Още по-безумното в случая е, че платените данъци на автомобила в 4-цифрен размер също не са отразени, макар да са получени от НАП. Защо ли? Отново по незнайни причини, но също в пълен разрез със закона.

Прилича много на нарочен тормоз.

Изобщо не става ясно как в една държава – член на ЕС, изобщо е възможно държавни институции да не изпълняват съдебни решения.


Радостина Тонева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Най-лошият кошмар на Скорпиона

В Нюкий, Англия, има седем от тези ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей