Свързани новини

03.10.2013 14:30

Наш зам.-министър се срещна с Оланд

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Основна цел на Министерството на земеделието и храните в сектор животновъдство е да се увеличат животните в по-малките ферми, което ще доведе до засилване на пазарното им ориентиране.“ Това заяви зам.-министър Явор Гечев на международния животновъден салон в Клермон-Феран, Франция.

Зам.-министър Гечев обсъди възможности за сътрудничество в животновъдството с г-н Филип Аме – директор на отдел международни отношения на Националния институт по животновъдство на Франция. Г-н Гечев сподели, че България има отлични възможности за развитие, тъй като в страната ни има много пасища, които не се използват пълноценно. Освен това разполагаме и със сериозни традиции в животновъдството. 

„Основен проблем в развитието на сектора е намирането на финансиране и в това отношение сериозен партньор като Франция може само да ни помогне,“ сподели зам.-министърът.  Г-н Аме увери, че Националният инситут по животновъдство  на Франция е готов да съдейства на България със съвети и със сътрудничество по съвместни проекти. Доказателство за сериозното намерение на френската страна е плануваното официлано посещение в България в началото на 2014 г.          

Зам.-министър Явор Гечев информира френските представители, че България има отлично развит и запазен генофонд, което се дължи на добрата научна работа в страна ни. Той сподели и един проблем в тази насока, а имено, че достиженията на научната дейност трудно достигат до фермерите. Това е още една насока, в която френският опит може да се окаже от полза за държавата ни. 

Българката делегация предвождана от зам.-министър Явор Гечев беше поздравена лично от президента на френската република Франсоа Оланд.





Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жозеп Борел

ЕС ще се възползва от руските пари следващата седмица: Борел

ЕС ще получи първия транш от приходите, ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

При вас нещата ще стават трудно

При вас нещата ще стават трудно и не с темповете, с