Свързани новини

05.06.2009 17:12

НДСВ представи икономическата си платформа днес

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НДСВ представи икономическата си платформа днес в своята централа. Документът носи заглавието "Професионални и модерни реформи в икономиката". Той започва с икономическа оценка на последните осем години и продължава с вижданията на НДСВ за бъдещата икономическа политика, разделени на 9 части.


Партията предлага след отминаването на кризата ДДС да бъде намален на 18%. Тя иска запазване на валутния борд и незабавно движение към еврото, допълнено с консервативна бюджетна политика и стимулиращи данъци.


НДСВ иска още реформи в публичния сектор. От жълтата партия се обявяват за продължаване на приватизацията, стимулиране на износа и инвестициите, развитие на туризма и мерки за намаляване на търговския дефицит.


По-нататък са споменати приоритетите на НДСВ при евентуално бъдещо управление, сред които са запазване на нивата от 10% на плоския данък и данък печалба, намаляване на данъка върху дивидентите и данъка върху доходите на едноличните търговци.


На днешната пресконференция участваха Милен Велчев, Владимир Каролев, Николай Василев и др. Според Милен Велчев няма съмнения, че НДСВ ще влезе в следващия парламент. В резултат на това ще бъде трудно да се състави управленска коалиция без Царя и съратниците му. Но НДСВ няма да влезе във всякаква коалиция, категоричен бе Велчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в себе си

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в