12.06.2024 10:01

Не видях искреност и честност в поведението на Нинова: Иван Таков

Видян 503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекалено закъсняла. Всъщност, реално по Устава на БСП тя е нелегитимен председател на партията в последната година и половина след второто й подаване на оставка". Това заяви Иван Таков, който беше нелегитимно отстранен от поста председател на Градския съвет на БСП - София след провеждане на заседание на Националния съвет без кворум.  


"На днешната пресконференция не видях искреност и честност в поведението на Корнелия Нинова. Не видях да е осъзнала онова, което за пореден път й се случи на изборите, коментира той. - БСП е сложна и многопластова партия. През годините в колективните й органи неизменно са били представени всички идейни движения и течения. Ето това Корнелия Нинова така и не можа да разбере. Въпреки че 8 години беше председател, тя не прозря какво всъщност е БСП. Може би точно това беше единият от огромните проблеми, които я доведоха дотук".


Иван Таков, който е председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет, изрази надежда, че тази обявена оставка от Нинова няма да е поредният й театър. "Дано да прозре истината и с най-тясното й обкръжение да потърсят реалните причини, които доведоха до катастрофата на БСП на 9 юни, каза той. - Моето мнение е, че не трябва да чакаме октомври, за да проведем конгрес на партията. Трябва незабавно да свикаме заседание на конгреса и първата и най-важна задача на него да бъде провеждането на честен разговор за партията. За да може да стигнем до основните причини, които доведоха до погрома от 2017-та до днес. В противен случай рискуваме да влезем в едни нови вътрешнопартийни битки покрай предстоящия отчетно-изборен цикъл. И дори председателят да е друг, ако не сменим начина на функциониране на БСП, ако няма нови лица и идеи, рискуваме да продължим пътя надолу".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.