11.06.2024 13:50

Нинова подаде оставка в БСП, но защо не и като депутат? (На живо)

Видян 1823 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка в БСП след катастрофалните резултати на изборите 2 в 1.


Тъй като микрофон за журналистите нямаше, 19 мин зададе чрез смс въпрос на Нинова "защо не се е отказала от депутатското място, както направи Хр. Иванов, хвърляйки оставки и като лидер, и като народен представител. Може би защото: Оставка, която няма да бъде приета ли ще хвърли Нинова?


Събрахме изпълнително бюро, анализирахме резултатите. Най-големият проблем за България е дъното на избирателната активност. Протестният вот се изрази чрез негласуване. Няма победител на тези избори, въпреки че има първи втори трети, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове, подчерта Корнелия Нинова на брифинг на БСП


Вече няма голяма партия, виждате, много и малко партии в НС, подчерта Нинова.


Пълен провал на поведението на българската социология, нито едно от предсказаните от тях не се сбъдна, никой не улови дори и най-малкото движението на движението на новата партия Величие. Няма нищо сериозно в ляво освен БСП.


"Стана ясно и че вляво няма нищо друго освен БСП. Всички останали приключиха, допълни Нинова. Стана ясно и че единствено БСП за България представлява лявото в парламентарната република", посочи още тя.


"Но въпреки това, оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка, свиквам Националния съвет - той трябва да избере един от зам.-председателите, който трябва да довърши мандата. Да организира пълен цикъл отчети и избори започваме в цялата партия. Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското, младежкото и на ветераните движение. Пряк избор през септември на председател и Конгрес през октомври. Това е процесът и мерките, които трябва да извърви партията", каза Нинова.


Преди това лидерът на БСП благодари на гласувалите за партията.


"Искам да започна с благодарност към всички, които ни подкрепиха. Беше хубава, жива кампания с много срещи с хората. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Няма победител на тези избори, защото всички губим гласове. Най-много ПП-ДБ над 300 000. ГЕРБ макар и да са спечелили трудно биха имали претенцията да управляват с доверие на по-малко от 1/10 от българските гласоподаватели. Тази фрагментация означава нестабилност", каза Нинова.


По отношение на политиките нямаме грешки, подчерта Нинова, предстои да видим, да анализираме какви грешки има, за да се стигне до тези резултати.


Нездраво любопитство или открит урок по устав на БСП, така отговори на въпроса дали ще се кандидатира отново за председател на БСП и дали ще напуска парламента и кои са фигурите, които могат да ви замесят. Тя подчерта, че няма да напуска НС и че има 4-ма заместници, един от които ще я замести. Какво ще стане на есен, мисля, че бързате, заяви Нинова.


Да вървим стъпка по стъпка, аз се оттеглям, пълен цикъл, един от заместниците трябва да организира това и да се стигне до Конгрес през октомври, подчерта Нинова.



"Само ние не влязохме в сглобки и договорки", категорична беше тя.


"Правителство на ГЕРБ не подкрепяме. Ние смятаме, че България може да бъде извадена от кризата само с надпартийно, експертно, срочно и програмно правителство. Една от задачите на Националния съвет е да се изготви позиция, която ще бъде представена на трибуната, но ние няма да отстъпим от тази позиция -партийна сглобка с правителство на ГЕРБ няма да правим", заяви още Нинова.


Припомняме, че вчера Младежкото обединение на БСП поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова заради лошите резултати на социалистите на провелите се в неделя избори 2 в 1 – за депутати и за евродепутати.


Те опънаха протестен транспарант с надписи "промяна" и "оставка" върху фасадата на централата на БСП.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.06.2024 15:15

    Не надписи "промяна" и "оставка", а "закривай! е трябвало да напишат!

RSS

Най-нови

Лудогорец

Лудогорец стартира срещу грузинския шампион в ШЛ

Българският шампион Лудогорец научи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Настроенията ви ще са силно променливи

Настроенията ви ще са силно променливи и това ще ви