17.09.2024 13:30

Нека да работим така, че софиянци да се чувстват горди граждани на европейска столица: Иван Таков към съветниците в СОС

Видян 171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Председателят на БСП - София призова колегите си в СОС за съвместна работа по бюджета на Столична община за следващата година, за да бъдат ясно очертани политиките в полза на гражданите

Нека да работим така, че софиянци да се чувстват горди граждани на европейска столица. С тези думи Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на Местна коалиция "БСП за България", се обърна към колегите си в Столичния общински съвет в своето слово по повод празника на София, който честваме на 17-ти септември. По време на тържествената сесия той отбеляза също, че градът има нужда от смели и разумни действия.


"Не само от нашите действия тук, в Столичния общински съвет, но и от тези в Народното събрание, каза Иван Таков. - Развитието и грижата за София трябва да бъдат приоритет на кандидатите за народни представители от всички партии в трите столични многомандатни избирателни райони в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Закон за София вече е крайно наложителен. Повече от необходими са и промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община.


А безценното богатство на града ни - планината Витоша - заслужава специално внимание, за да я направим достъпна, гостоприемна и желана за спорт и отдих на софиянци и гостите на столицата. Наша и на народните представители отговорност е заедно да работим активно за намиране на най-добрите решения за управление на отпадъците и защита на интересите на гражданите на София чрез промени в Закона за управление на отпадъците".

Иван Таков добави, че хилядолетната история прави София един от най-старите градове в Европа. "И ни задължава днес да го пазим, да се грижим за него и да го развиваме, продължи той. - Крайно време е да започнем процеса на структурни промени в Столична община в посока децентрализация. Да покажем, че Столична община може да бъде добър стопанин като върнем всички комунални услуги в общинските дружества. Да се погрижим за съществуващите и да създадем нови, сред които и общинско предприятие по чистота. Да обърнем особено внимание и да се погрижим за транспорта в София. Да подобрим условията на труд в транспортните дружества, да осигурим средства за поддръжка на подвижния състав. Да предложим социална транспортна услуга на софиянци, която да бъде достъпна, удобна и предпочитана. Да подобрим инфраструктурата в кварталите, да направим достъпни и качествени общинското образование и здравеопазването. Да концентрираме усилия и да намерим решение веднъж завинаги на дългогодишния проблем с липсата на места в детските ясли и градини. Да запазим зелените площи в града и да се справим със замърсения въздух в София. Да спрем порочната практика за разпродаване на общинско имущество и да насочим усилията си към увеличаване броя на общинските жилища".

Председателят на БСП - София призова колегите си в СОС за съвместна работа по бюджета на Столична община за следващата година, за да бъдат ясно очертани политиките в полза на гражданите. "Нека да изготвим бюджет, в който приходите не са подценени, разходите са разумни и полезни, а капиталовата програма е изпълнима, каза той. - Нашата голяма отговорност като общински съветници е да върнем вярата на хората, че градът ни ще бъде по-добро място за живот. Да им дадем надежда, че имат бъдеще в сигурен, удобен и чист град. А любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София. Нека в днешния празничен ден да си пожелаем градът ни да пребъде. Честит празник на София и на софиянци!".


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Искате или не, но ще трябва да свършите множество досадни задачи

Искате или не, но ще трябва да свършите множество