"Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат не пуска”.

Свързани новини

24.07.2022 20:37

Нинова: Провеждаме преговори за правителство, а не курс по психотерапия на "Аз"-а, Слави: Комунист власт и мандат не пуска

Видян 1329 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние от БСП сме хладнокръвни, търпеливи и разумни. По-важно е дали милион софиянци ще имат парно и топла вода през зимата, дали два милиона пенсионери ще имат актуализирани пенсии през октомври, от емоциите. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не курс по психотерапия на "Аз"-а. С него се занимава Фройд" – това коментира днес лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви по повод опитите да се формира кабинет с третия мандат и оттеглянето на ИТН.


"Колегите от ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма и закони, обвиниха ни, че само сме ги слагали на масата и сме ги принуждавали да гласуват. Това не е вярно! Ние от БСП убедихме всички останали партии да отворим програмата към ИТН", каза още Нинова.


И още: "Реалната причина (да се оттеглят) е, че статуквото, старите обвързаности, зависимости, на инхаус поръчки, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" се изплашиха, че може да има кабинет, че може да има антикорупционен закон, и че Рашков може да е шеф на КПКОНПИ".


"И затова ползвам случая да им кажа, - тъй като чувам, че искат Христо Иванов да им се извини, искам да кажа: Мандалото хлопна за ИТН. Преговори с ИТН няма да водим повече".


"ИТН да си играят, да счупят държавата, само защото някой отзад така им е казал така - няма да стане".


Лидерът на ИТН Слави Трифонов реагира с пост във Фейсбук, където, след като уточни, че е гледал интервюто на Нинова, заяви:


"Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат не пуска”.


"Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба ѝ как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен. Добре дошла, Корнелия. 

Тази вечер лявата г-жа Нинова разговаря с него, с човекът от десницата, който говори нелицеприятни неща зад гърба ѝ и с него ще мисли как да се състави ново правителство. Правителство, уж за спасението на България, а не правителство, благодарение на което г-жа Нинова да запази поста си. Ето я разлика между нея и мен - аз власт на всяка цена не желая. 

В петък казах, че напускаме преговорите и че от "Има такъв народ" не се страхуваме да отидем на избори. Г-жа Нинова обаче не иска нови избори, защото демокрацията може да ѝ отнеме много - поста ѝ на вицепремиер", коментира още Трифонов.

 

"Г-жа Нинова няма да каже лоша дума за Христо Иванов, няма да каже лоша дума и за Кирил Петков, но не защото е голям държавник, а защото единственият ѝ шанс за власт е да се присламчва към ПП и ДБ и някакси да се надява, че ще се сформира управляващо мнозинство на лицемерието. Общо взето, както г-жа Нинова продава оръжия за Украйна през трети страни, по същия начин г-жа Нинова иска да остане властта през трети страни - през ПП и ДБ. Толкоз за г-жа Нинова", завършва коментара си Слави Трифонов.

В казаното от интервюто на Корнелия Нинова става ясно, че не смята, че разговорите за кабинет трябва да бъдат прекратени: "Има смисъл да се водят преговори с ПП и ДБ поне да завършим започнатото. Програмата е добра, дали ще има правителство, което да работи по нея, или ще е предизборна програма, важно е да я има", заяви Нинова.


По отношение на призива на президента Румен Радев БСП да действа спрямо Конституцията за третия мандат Нинова коментира: "Прави ми впечатление ГЕРБ как бързо прегърнаха това изказване и казаха "Ей, президентът ни послуша и накара БСП да върне мандата в понеделник" - тази симбиоза между ГЕРБ, ДПС и президента не е от вчера в това изказване. Президентът от първия месец бие по кабинета, от първия месец постоянно ни критикуваше кабинета, но ние ще се отнесем с уважение с Конституцията и партийните ни органи, и в сряда ще кажем какво ще стане с мандата. "




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Опитайте се да избягвате конфликтите днес

Опитайте се да избягвате конфликтите днес, като се