12.01.2017 16:42

Нови правила за прием в първи клас

Видян 1919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови правила за прием в първи клас в София слагат край на безсънните нощи за родителите. Вместо да се редят на опашки пред съответните школа, настойниците ще подават заявления за записване по електронен път, обясни ръководителят на столичната дирекция Образование Мария Минчева. Новите условия за прием са подобни на тези за кандидатстване в софийските детски градини. Затова времето за подаване на заявления няма да има значение, тъй като децата ще бъдат приемани по точкова система, а не по ред на записването.



Правилата ще бъдат единни за цяла София. Разработени са четири критерия, които ще бъдат задължителни: постоянен или настоящ адрес на територията на административния район, братя и сестри, които се обучават в съответното училище и социален критерий за ученици сираци. Всяко едно училище при по-голям брой желаещи да бъдат приети в 1 клас има право по решение на педагогическия съвет да приема и допълнителни критерии. В цяла София кампанията за прием  ще започне едновременно. Родителите ще могат да подават заявления от 19 април.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец