03.07.2024 11:44

НС отказа да освободи Севджан Съдкъев като член на НС на Агенцията за публичните предприятия и контрол

Видян 392 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът отказа да освободи Севджан Съдкъев като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол. "За" оставката му гласуваха 108 народни представители, 55 бяха „против“, и 62-ма се въздържаха.

Точката беше включена допълнително в дневния ред. Заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, ръководещ заседанието, съобщи, че е постъпила молба от Съдкъев да бъде освободен от заеманата длъжност.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се обърна към депутатите, които не са част от ДПС, да не узаконяват като безучастни наблюдатели на едно мафиотско разчистване на сметки това, което в момента ДПС искат. Той призова всички да гласуват против освобождаването на този човек.


„Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група - на ДПС в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган“, коментира Костадинов.


"Ще ви прекъсна, защото не говорите по точката и употребявате неприлични изрази", заяви Йордан Цонев.

Севджан Съдкъев не беше освободен от заемания му пост. "За" гласуваха 108 депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС и 2-ма от БСП, които се оказаха недостатъчни, предаде БНР.

Народното събрание не подкрепи и оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководител на управление "Застрахователен надзор" Владимир Савов.

Асен Василев от ПП-ДБ посочи: "Ако парламентът трябва да гласува оставка, човекът, който си подава оставката бихме искали да го видим на тази трибуна ясно да обясни защо си подава оставката. Ако това става под натиск, това означава, че този човек е непригоден да изпълнява длъжността си".

На първото гласуване оставката беше подкрепена, но след поисканото прегласуване с мотивите от лидера на "Възраждане" решението не мина в пленарната зала.

"Ако сега на прегласуването повторят своя вот тези шест човека от БСП, двама души от "Величие", и един човек от ПП-ДБ, предложението на Пеевски ще мине. Ще стане ясно, че Пеевски има шест човека в БСП, двама души поне във "Величие" и минимум един в ПП-ДБ", каза Костадинов.

Депутатите отложиха изслушването на премиера Димитър Главчев и на военния министър Атанас Запрянов за българската позиция на срещата на върна на НАТО за утре заради отсъствието на Главчев в пленарната зала.







 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и главоболия

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и