Свързани новини

10.05.2017 15:25

НЗОК спира финансирането на болниците

Видян 2686 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спират финансирането на болници заради неплатени данъци и осигуровки. НЗОК прилага решението на МС от юли м.г., когато здравеопазването се ръководеше от министър Петър Москов, за чиите нарушения и заведени 4 съдебни дела срещу него 19 минути писа многократно и подробно. Заради 2-те предизборни кампании обаче действието е отложено "само" с 10 месеца.


НЗОК спира финансирането на болници заради неплащатани данъци и осигуровки след решение на МС от юли 2016 г.  Д-р Иван Кокалов от Надзорния съвет на НЗОК призна пред Bulgaria ON AIR, че е безкрайно учуден от решението, без да е ясно за какви задължения става дума.


"Няма болница, която да няма борчове. Ако има задължения, които не се обслужват редовно, то те могат да бъдат разсрочени", посочи той. И добави, че Надзорният съвет на НЗОК не е запознат с документа, с който се спира финансирането на болниците.


Д-р Кокалов подчерта, че ефектът от спирането на финансирането ще бъде върху болниците, но и върху пациентите. Запитан кой има интерес от решението на МС той отговори, че това е единствено НАП, за да може да събере повече пари.


"На заседание на МС много бързо трябва да се предприемат действия. Начинът е още утре да се види какво е взето като решение и да се коригира. Смешно е да затваряме болници, защото някой е решил да събира дългове", коментира д-р Кокалов.


Председателят на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пък риторично попита кой е разпоредил наредбата да влезе в действие веднага след изборите?!


Той добави, че има много сгрешени партиди в базата данни на НАП. Самият д-р Миндов е получил заплашително писмо от НАП за дължими суми, за които ще бъде съдебно преследван, но при последвалата проверка е установено, че става въпрос за 16 стотинки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое