16.09.2024 15:37

Обещанията на Тръмп да сложи край на войната в Украйна „не са реални“: Зеленский

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският лидер Владимир Зеленский отхвърли обещанието на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп за незабавно прекратяване на конфликта с Русия, като го нарече типична предизборна реторика, която едва ли ще се осъществи.

Тръмп неведнъж е заявявал, че ако се върне в Белия дом, ще осигури мирно споразумение между Москва и Киев „в рамките на 24 часа“.

„Просто го направете. Добре. Преговаряйте за сделка“, каза той по време на президентския дебат миналата седмица със съперничката си от Демократическата партия, вицепрезидентката Камала Харис.

Харис отвърна, че Тръмп планира „просто да се откаже“ от Украйна, и продължи да изброява собствените си усилия да осигури военна подкрепа за Киев. В интервю за предаването „Fareed Zakaria GPS“ на CNN в неделя Зеленский омаловажи думите на Тръмп.

„Моята позиция е, че предизборният период и предизборните послания са предизборни послания. Понякога те не са много реални“, каза той и добави, че макар забележките на Тръмп „да могат да ни накарат, всички наши хора да се изнервят“, разговорът с бившия президент преди два месеца е оставил съвсем различно впечатление.

„Имах телефонен разговор с Доналд Тръмп и той каза, че много ме подкрепя и имахме добър разговор“, каза той на водещия.

През април 2022 г. Киев и Москва бяха близо до финализиране на мирно споразумение в Истанбул, но преговорите бяха прекъснати поради намесата на западните поддръжници на Украйна.


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец