01.08.2016 09:38

Община Маджарово обяви бедствено положение заради пожарите

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нови горски пожари се разгоряха на територията на страната в неделя, съобщиха от земеделското министерство. Община Маджарово в Хасковска област обяви бедствено положение. Пламъците са обхванали 8000 декара между селата Бориславци и Малки воден, от които над 2000 са горски фонд, предаде КРОСС.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на отбраната Николай Ненчев изпрати 50 човека от формированието в Хасково. В гасенето на пожара се включи хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово.


За последните три дни това е поредното участие на летателна техника от 24-та авиобаза Крумово в гасенето на пожари. В петък и събота хеликоптери Ми-17 участваха в потушаването на огъня край ардинското село Светулка, където горя голям горски пожар в труднодостъпна и пресечена местност, което затрудняваше изключително много гасенето на огъня.


Друг горски пожар пък е възникнал в землището на село Кантарджиево, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство-Варна. Той е засегнал 250 декара иглолистни и широколистни гори.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ