Огромен е рискът от загуба на европейски средства по оперативните програми: Фандъкова

Свързани новини

18.10.2024 13:43

Огромен е рискът от загуба на европейски средства по оперативните програми: Фандъкова

Видян 121 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ-СДС са готови да водят преговори с всички партии след изборите, освен с „Възраждане”. Това заяви в ефира на „Твоя ден” Йорданка Фандъкова. „Когато изключим „Възраждане”, поради тяхната геополитическа визия,, с всички останали - според това как ги подредят хората, ще водим разговори. Имаме ясни изисквания”, допълни тя. По думите ѝ слоганът на партията е  „Стабилност и сигурност”. Сред приоритета им при евентуално управление са промяна в учебните планове и увеличение на заплатите на учителите.

Огромен е рискът от загуба на европейски средства по оперативните програми от новия програмен период 2021-2027 г. За първите 4 години България е инвестирала едва 5% от средствата.

Това са близо 30 млрд. лв. безвъзмездни европейски средства, на които разчитат както всички кметове, така и различните сектори в държавата.

За да бъде наваксано това рисковано забавяне е нужно стабилно редовно правителство. Това е ангажиментът, който ние от ГЕРБ-СДС поемаме и ще работим да се случи след изборите.

Стабилното правителство и ясно управленско мнозинство се гради на поета политическа отговорност. Затова на този етап предложението за равноотдалечени от всички партии премиер, министри и екипи изглежда неразбираемо и като бягство от отговорност.

До изборите остава още седмица, а след това сроковете за разговори се скъсяват. Така че партиите, които предлагат неизвестни на никого икономист или юрист, трябва да кажат имената им.

В няколко поредни парламента от ГЕРБ показахме, че можем да водим диалог и да постигаме разбирателство по приоритетите пред страната ни. Това очакват гражданите и сега. За мен лично е важно да бъде съставено стабилно правителство, за което се поема ясен политически ангажимент и отговорност.

Образованието и промените в учебните програми са сред ключовите приоритети и вярвам, че за тях ще намерим широка подкрепа.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще сте много енергични и разбира се

Ще сте много енергични и разбира се – изпълнени с