21.07.2024 07:34

Омагьосващо пътешествие през ОСОБЕНО тесните тунели до сърцето на египетска пирамида (Видео)

Видян 12353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клаустрофобия? Може би ще искате да отвърнете поглед сега.

Един пътешественик е заснел омагьосващо пътуване в сърцето на египетска пирамида - и то включва толкова тесни пространства, че дори Лара Крофт със сигурност би се почувствала малко несигурна.

Във видеоклип, публикуван в TikTok, Сам Мейфеър разкрива на своите 730 000 последователи вътрешността на Бент пирамидата, разположена в царския некропол Дахшур, южно от Кайро.



40-годишният ентусиаст по египтология, който е изследвал „почти всички достъпни пирамиди“, определя Бент пирамидата като „една от любимите му“ и казва, че си заслужава да бъде посетена.

Но той обяснява, че някои хора се страхуват дори да се опитат да го направят, като казва на MailOnline Travel, че някои посетители „направо са отказали да влязат, след като са видели първия процеп надолу“.


 Във видеото, озаглавено „Всичко, което трябва да знаете за влизането в пирамида“, Сам се снима как се изкачва по дървено стълбище до малка шахта, водеща към пирамидата.

Той казва, че това е „мястото, където започва приключението“.




Сам разкрива „стръмно“ стълбище, което според него се простира на 85 метра навътре в земята. Пътешественикът, който е висок 2,5 м, казва, че шахтата е висока само 1,5 м и „е толкова малка, че трябва да пропълзиш през нея“.

Сам разказва: „Толкова дълго се спусках в този тунел, че си мислех, че никога няма да изляза“.

В крайна сметка стига до дъното - „само за да се сблъска с още стълби“. След 10-метрово изкачване Сам открива първата камера на пирамидата, която описва като „страхотна“.

След това изкачва още няколко стълби, за да открие малък тунел, през който пропълзява на четири крака.


 Той казва: „Гарантирам ви, че в този момент ще бъдете изключително потни и уморени и едва ще можете да дишате.

След като маневрира през редица тунели, Сам открива втората камера на пирамидата.

Той казва: „Въпреки че камерата е много впечатляваща, ще бъдете погълнати от миризмата на амоняк“. Той приписва тази миризма на урина на животните, които са живели в пирамидата в миналото.

Сам се връща по същия маршрут и казва, че трябва да се „плъзне по гръб“, за да излезе.

По пътя си открива „огромен“ камък, подпрян с дървена дъска, която, както отбелязва, е „единственото нещо, което не му позволява да се преобърне и да ви затвори в пирамидата“.


Сам казва пред MailOnline Travel: „Огънатата пирамида вероятно е една от най-трудните и най-клаустрофобичните. Достигането до вътрешността е много физическо натоварване.

Той добави, че тесните пространства са „трудни“ за навигация. Ако някой идва от другата страна, трябва просто да се промъкнете един покрай друг. Единият от вас спира, а другият продължава да върви.

Във видеоклипа Сам казва: „Накрая успяваш да се измъкнеш и изпитваш страхотно чувство за постижение“.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Най-лошият кошмар на Скорпиона

В Нюкий, Англия, има седем от тези ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци