Свързани новини

14.10.2013 10:34

Опашки на граничните пунктове между Турция и България

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително интензивен е пътническият поток на граничните пунктове Капъкуле и Хамзабейли-Лесово на границата между Турция и България, съобщиха турските източници.


На гишетата на Капъкуле на изхода за България са се образували опашки от автобуси и леки коли, които се налагало доста да чакат, за да преминат на българска страна, предаде БТА.


В Турция още в петък започна деветдневна ваканция по случай големия мюсюлмански празник Курбан байрам. Българските изселници масово отиват в България, за да колят курбани, понеже месото там е по-евтино.


От турската митница предупредиха, че разрешеното количество месо за внос в багажите е до 5 кг на човек. Също така се изисква най-малко тридневен престой в България.


Пътници на Капъкуле протестираха срещу ограниченията на турската митница, налагани специално за месото от курбаните. Те настояха пред митническите власти да премахнат ограниченията.


"Отиваме си в България, за да навестим близките си, да си заколим там курбаните. Но не ни дават да го донесем. Ние сме многочленно семейство, 5 кг месо е нищо. Не разбираме защо ни налагат тези ограничения", казва Ахмед Явуз.


От Капъкуле съобщиха, че очакват от понеделник потокът да намалее. А в края на седмицата, от петък нататък очакват също интензивен поток от завръщащите се в Турция.


Интензивен е трафикът и на граничния пункт за Гърция Ипсала.Пътните магистрали в Турция също се задръстиха от коли и пътници. На някои възлови участъци като край тунела Болу, на мостовете над Босфора и на други места в събота и в неделя часове наред движението бе блокирано.


Трафикът на камиони също бе увеличен.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Социалната справедливост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Социалната справедливост,колкото и да е странно,е нещо