25.09.2009 17:59

Оправдаха прокурор Елена Хаджидимитрова

Видян 2068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд призна за невиновна и по двете обвинения бившия окръжен прокурор на Разград Елена Хаджидимитрова, предаде БГНЕС.


Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред апелативната инстанция. Остава в сила наложената мярка за неотклонение „подписка”. Съдът мотивира своето решение с липсата на достатъчно доказателства за извършено проестъпление. Наблюдаващият прокурор Иван Аврамов заяви, че ще обжалва решението на градския съд. Хаджидимитрова бе обвинена в престъпление по служба и чл. 288 от НК.
БГНЕС припомня, че в своята 3-часова пледоария защитниците на Хаджимитрова тълкуваха точка по точка обвинителния акт. След приключването на мандата на Хаджимитрова не е била направена инвентаризация и в голям период от време е имало свободен достъп до кабинета й, така че намерените материали е възможно да са били внесени от други лица. Това че делата се намират в кабинета й, не очзначава, че тя отговаря за всички тях. В нарушения на новия Наказателн кодекс преди той да е бил приет е обвинена Хаджимитрова, според защитниците й, които оцениха ситуацията като „процесуален произвол”. Също така била обвинена и в нарушение на членове от закона, касаещи само съдиите. „По това обвинение са събрани несъвместими за нарушаване разпоредби”, констатира един от защитниците й адвокат Василев. В своето последно обръщение към първата инстанция Хаджидимитрова остави преценката на съда и припомни, че е прекарала целия си живот на работата в прокуратурата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец