Свързани новини

12.12.2012 17:28

Още 7 млн. за социални, 41 млн. отиват за здраве

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството развърза предколедно кесията и се превърна в Дядо Коледа за министерства, ведомства и общини. Около 82 млн. лева бяха раздадени по време на заседание на министерски съвет днес, предаде Дартс нюз.


С допълнителна финансова инжекция в размер до 41 665 500 лева  беше субсидиран бюджета на Министерството на здравеопазването за 2012 г.  лв. С парите се гарантира заплащането на разходите за медицинските дейности, лекарствени продукти и медицински изделия.


 


"Това е размерът на сумата, която беше трансферирана от бюджета на Министрество на здравеопазването към бюджета на НЗОК след решението на Конституционния съд от юли", утoчняват от преслужбата на правителството.


С допълнителни 16 499 300 лв. бяха захранени общините Баните, Белоградчик, Благоевград, Ботевград, Варна, Видин, Дулово, Дупница, Иваново, Каспичан, Кула, Рила, Родопи, Силистра, Симеоновград, Симитли, Смолян, Стражица, Стамболийски, Струмяни, Тутракан, Царево и Шумен.


Средствата ще отидат за финансиране на инфраструктурни обекти и за разплащане на просрочени задължения.


Агенцията по храните с допълнителни пари


Министерски съвет прехвърля 7 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Средствата са за финансово осигуряване на изпълняваните от Агенцията по храните мерки по програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2012 г.


За целта правителството днес прие постановление за предоставяне на допълнителните средства и решение за утвърждаване на промени в приходната и разходната част на план-сметката на ДФ „Земеделие”.


С друго постановление кабинетът промените размера на средствата за персонал на земеделското министерство. С тях се осигурява дофинансиране в размер на 1 700 744 лв. на формирания дефицит в средствата за възнаграждения на служителите на Българската агенция по безопасност на храните за сметка на други икономии на министерството.


БНТ и социалното министерство с по 7 млн. лева отгоре


Правителството одобри и отпускането на 7 млн. лв. за изплащане на обезщетения в сферата на социалното подпомагане, семейните помощи за деца, закрилата на детето и интеграция на хората с увреждания.  


От  коледния чувал с подаръци намаза и Българската национална телевизия, която получава 7,8 млн. лв. допълнително за 2012 година. Средствата са за погасяване на поети задължения, се посочва в съобщението на пресслужбата на Министерския съвет.


БНТ трябва да се разплати по сключен договор за разпространение на телевизионна програма чрез пренасяне и радиоразпръскване и да заплати дължимите такси за излъчване на тв програма във връзка с изпълнение на функцията й на обществена медия.


Допълнителни пари получават и разузнавачите. 1,5 млн. лв. ще постъпят по сметките на Националната разузнавателна служба за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, както и за неотложни текущи и капиталови разходи за обезпечаване дейността на службата до края на настоящата бюджетна година. Средствата се осигуряват за сметка на икономии на разходите и трансферите по републиканския бюджет.  



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.