23.05.2024 10:48

Още един висш генерал е арестуван по дело за корупция в Русия

Видян 479 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските власти са арестували генерал-лейтенант Вадим Шамарин, ръководител на Главното управление на комуникациите на Русия, за предполагаемо участие в дело за подкуп, съобщиха официални лица пред руски медии. Шамарин, който е и заместник на началника на Генералния щаб, е четвъртият висш руски служител на отбраната, за когото се твърди, че е бил арестуван по наказателни дела през април и май.


Длъжностно лице от 235-ия гарнизонен военен съд заяви в четвъртък, цитирано от няколко руски медии, че генерал-лейтенант Шамарин е заподозрян в получаване на особено голям подкуп. Ако бъде признат за виновен, служителят го грозят до 15 години затвор.


53-годишният генерал е началник на Главното управление на комуникациите на Русия от 2021 година. Той е и заместник на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.


Представителят на съда заяви, цитиран от РБК, че Шамарин е бил задържан за два месеца в сряда. Руските власти са извършили обиск като част от дело за подкуп, като добави, че генерал-лейтенантът е бил отведен за разпит в Главното военно-следствено бюро на Следствения комитет на Русия.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак